Vše začne na novojičínských Skalkách už v 15 hodin, kdy odstartuje Bidolido freestyle bmx závod. Od čtyř odpoledne se také bude o zábavu starat Sdružení volného času Fokus Nový Jičín. „Akce ale rozhodně není určena jen pro školáky!" připomínají v pozvánce organizátoři. Velké finále Freestyle na bmx přijde na řadu v 17.45 a pak už bude program patřit jen a jen hudbě.

Začátek hudebního bloku bude od 19. hodiny patřit punkrockové kapela Cookies z Přerova. Loni se kluci probojovali do finálové trojice česko-slovenské hudební soutěže Starter. V rámci největšího volnočasového festivalu ve střední Evropě – Ladronkafest 2011 - se zase dostali až na 1. místo a odvezli si tak hlavní cenu v podobě nahrávání singlu.

Po Cookies následuje zlatý hřeb večera – vystoupení talentované Gábiny Gunčíkové, známé ze soutěže Česko a Slovensko hledá Superstar. „V anketě Český slavík se stala Objevem roku. V listopadu vydala své debutové album Dvojí Tvář, které se stalo hned po prvním týdnu prodeje 10. nejprodávanějším albem v republice. Právě na písničky z tohoto alba se můžeme těšit i v Novém Jičíně," řekl o ní hudební publicista Richard Boryna pro Novojičínský deník. Sama Gunčíková se bude od 18 hodin podepisovat v rámci své autogramiády.

O závěr večera se postará energická posunková česká jednička Rybičky 48. Tahle partička dnes patří k nejčastěji koncertujícím skupinám u nás. O energii, která z této kapely při koncertě doslova prýští, se mohli přesvědčit i posluchači v sousedních zemích, především v Německu, kam Rybičky často připlouvají.

Vítání prázdnin začne na novojičínských Skalkách v pátek 29. června v 15 hodin. (mer)