Hradozámecká noc, jež se letos uskuteční již posedmé, představuje památky v netradiční době s netradičním programem. A nejinak tomu bude i v sobotu 27. srpna na zámku v Kuníně. Zámek otevře své brány ve 20 hodin a až do půlnoci nabídne návštěvníkům zajímavý program a výjimečnou atmosféru.

DĚTŠTÍ PRŮVODCI V KOSTÝMECH

Příchozí si budou moci užít večerní a noční kostýmované prohlídky zámeckých pokojů s dětskými průvodci, kteří u této příležitosti vystřídají dospělé průvodce. „Ve Velkém sále se dozvíte strašidelnou pověst o Černé paní kunínské a historické tance zahrají a zatančí malé děti ze základní umělecké školy z Bílovce," nastínil část programu kastelán kunínského zámku Jaroslav Zezulčík s tím, že na závěr přijme návštěvníky sama hraběnka Walburga. Prohlídky odstartují ve 20 hodin a v půlhodinových intervalech budou pokračovat až do půlnoci.

Zámecká půda pod komíny se ve 21 hodin promění v divadelní sál. Divadelní soubor Odřivous z Bílovce tam odehraje pohádku Černobílé štěstí.

„Pohádka na kunínské zámecké půdě pod neobvyklými a fantaskními komíny slibuje tajuplnou a strašidelnou podívanou. Je to však milá a humorná pohádka plná hudby, zkrátka má šmrnc, a malí i velcí diváci se dobře pobaví," nastínil Jaroslav Zezulčík. Hlavní hrdiny pohádky čerty, víly, bludičky i lesníka poté potkají návštěvníci také při prohlídkách v pokojích.

Chybět nebude ani historický fotosalon v zámecké kuželně, strašidelná stezka odvahy zámeckým parkem, při které malé odvážlivce doprovodí zámecká strašidla, a kostel Povýšení svatého Kříže rozezní flétnové koncerty.

Protože je Hradozámecká noc velmi oblíbenou akcí, doporučují organizátoři návštěvníkům, aby si vstupenky na večerní a noční prohlídky zámku, a také na představení pohádky, rezervovali předem, a to mailem na kunin@muzeumnj.cz nebo na telefonním čísle 556 749 420. „Rezervované vstupenky je nutné vyzvednout nejpozději třicet minut před konáním příslušné prohlídky a představení," doplnil na závěr kastelán zámku.