Prezidentský pár na návštěvu Moravskoslezského kraje přijede ve středu 2. listopadu a opustí ho ve pátek 4. listopadu. V té době prezident Zeman i jeho manželka navštíví několik míst.

Miloš Zeman přijede v pátek 4. listopadu do Frenštátu pod Radhoštěm a také by měl podle Miroslavy Chlebounové z oddělení vnějších a vnitřních vztahů odboru kancelář hejtmana Moravskoslezského kraje navštívit společnost Brose v podnikatelském areálu v Kopřivnici.

„Měl by přijet asi deset minut po poledni, půjde nejprve na radnici, kde bude asi dvacet minut s představiteli města, a potom by měl mít na náměstí setkání s občany Frenštátu pod Radhoštěm," řekla pro Novojičínský deník starostka Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňka Leščišinová s upřesněním, že na náměstí by měl Miloš Zeman pobýt asi půl hodiny a poté by měl odjet do Trojanovic do hotelu Troyer.

O den dříve se na Novojičínsku objeví Ivana Zemanová, která se chystá již potřetí navštívit zařízení pro seniory Domov Odry. „Má u nás křtít knihu Černá kronika aneb Ze soudních síní," sdělila ředitelka Domova Odry Pavlína Koláčková.

Na setkání s manželkou prezidenta určitě nebude chybět ani Miroslava Chodurová, která v letošním roce opustila místo ředitelky Domova Odry kvůli odchodu do důchodu. „Jsem ráda, že mě z kanceláře hejtmana Moravskoslezského kraje pozvali," poznamenala Miroslava Chodurová, mezi níž a Ivanou Zemanovou vznikl během dvou předchozích návštěv téměř přátelský vztah.

„Byla jsem přednášet v Praze na konferenci, která se jmenovala Robotizace v péči, kde jsme vzpomínala ten dar paní Zemanové, terapeutického robotického tuleně Paro. Informuji ji o tom, co Paro dělal a kde jsme s ním byli a při té příležitosti jsme jí i psala, že už nejsem ve funkci. Takže se s ní určitě velmi ráda setkám," dodala Miroslava Chodurová.

Kromě Domova Odry má ve čtvrtek Ivana Zemanová navštívit ještě zámek v Kuníně. Podrobnosti z její návštěvy Deník přinese až zprostředkovaně vzhledem k pokynům, které v rámci prezidentské návštěvy zaslal Moravskoslezský kraj. „Manželku prezidenta paní Ivanu Zemanovou novináři, fotografové ani televizní štáby nebudou doprovázet," sdělila Miroslava Chlebounová.