Nesem vám noviny, po níž budou následovat koledy Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Štědrej večer nastal a Pásli ovce Valaši. A pokud bude chuť, můžeme přidat ještě koledu-nekoledu Vánoce, Vánoce přicházejí.

A novojičínské Masarykovo náměstí nebude výjimkou. Stejně jako vloni se totiž zapojí ke společnému projektu Deníku a rádia Orion nazvanému Česko zpívá koledy.

Program na Masarykově náměstí začne již o půl páté, kdy vystoupí novojičínský sbor Puellae et Pueri. V 17 hodin ho vystřídá uskupení Sextet+ Nový Jičín a o půl hodiny později bude podium na náměstí patřit sboru Ondrášek. Tento pěvecký sbor i se svými přípravkami a s uměleckým vedoucím Josefem Zajíčkem pak na podiu zůstane a se zpíváním koled nám všem i tentokrát pomůže.

Aby to ti, kteří se do zpívání zapojí, měli jednodušší, rozdáme jim speciální vydání, Adventní deník, kde budou mít mimo jiné i texty všech zpívaných koled. Obdobně dostanou Adventní deník i ti, kdož mají předplacený Novojičínský deník nebo si jej dnes koupí na stáncích, případně ti, kdož přijdou na poslední chvíli na Masarykovo náměstí v Novém Jičíně.

Do zpívání se letos poprvé zapojí také klienti a zaměstnanci Domova Hortenzie ve Frenštátě pod Radhoštěm. Zpívat se dnes bude také ve Studénce, která se do tohoto čím dál oblíbenějšího projektu zapojila rovněž poprvé. Úderem 18. hodiny ovládnou koledy tamní náměstí Republiky.

Zpívat však mohou také ti, jež se na náměstí z jakéhokoliv důvodu nebudou moct dostavit. Stačí se na chvíli zastavit, naladit si rádio Orion, které bude koledy vysílat také, a můžete si s námi všemi s chutí zazpívat a odpočinou si tak od předvánočního shonu a šílenství.