Hotel Grůň v Mostech u Jablunkova je zcela zaplněn, hosté se mohou těšit na živou kapelu, taneční vystoupení, raut, ohňostroj i na popůlnoční zelňačku. „Program je určen také pro veřejnost, stoly v restauraci jsou ještě volné, ale lidé se musí objednat předem,“ řekla redakci recepční hotelu.

Všechny pokoje jsou obsazené i v Horské chatě Bílá. „V programu pro hosty máme živou hudbu, celonoční rautový stůl a po půlnoci ohňostroj. Po zaplacení poplatku se však mohou přijít pobavit i zájemci zvenčí,“ shrnul provozní vedoucí Radim Šamánek s tím, že řada hostů přijíždí už 28. prosince a na chatě stráví celkem pět dní. Hotel Prosper v Čeladné kromě celovečerního rautu a zabijačkových specialit nabízí živou hudbu, taneční vystoupení a možná přijde i kouzelník. „Bavit se mohou nejen hosté, ale všichni, kteří si zakoupí vstupenky. Ty budou v prodeji ještě 30., případně 31. prosince,“ uvedla recepční čeladenského hotelu. Ten měl včera dopoledne jediný volný pokoj.

Milovníci lyžování mohou na přelomu roku zajet třeba do Mostů u Jablunkova. V provozu jsou dva vleky na první sjezdovce nad hotelem, 31. prosince se lyžuje od 8.30 do 16 hodin, na Nový rok od 10 do 16 hodin a pak i mezi 17. a 21. hodinou. Další sjezdovku se podaří zprovoznit až v lednu. „Bohužel vyhlídky, že ve středu a ve čtvrtek budou pětistupňové mrazy, vzal čert nebo já nevím kdo. Do Silvestra určitě nic dalšího nespustíme. Podmínky pro lyžování jsou skvělé, počasí bohužel trochu horší,“ řekl včera ředitel skiareálu Alois Martynek. Lyžuje se rovněž v Bílé, otazník visí jen nad víkendovým večerním lyžováním. Naopak v Řece jsou vleky mimo provoz. Provozovatel lyžařského areálu Jan Cienciala naznačil, že pokud bude v pátek mrznout, lze kratší sjezdovku zprovoznit během čtyřiadvaceti hodin. „Vidím to na padesát procent,“ pravil k možnosti, že by se v Řece mohlo lyžovat ještě v letošním roce.

První den roku 2012 mohou milovníci hor strávit i jinak například Klub českých turistů Třinec pořádá tradiční novoroční výstup na Ostrý. Chata Studeničné zase připravila zabijačkové hody, které skončí právě 1. ledna.