Vilu, kterou kdysi využíval Závodní výbor ROH Tatry Kopřivnice, město nabízelo k pronájmu již několikrát. Konkrétně zhruba od poloviny loňského listopadu do letošního 20. března, jak uvedl na posledním zasedání zastupitelstva kopřivnický místostarosta Jaroslav Šula.

Připomněl, že ze záměru města vyplynulo, že přednost pronájmu dostane ten zájemce, jenž ve své nabídce ohledně využití nebytových prostor bude alespoň částečně přihlížet k architektonicko-urbanistické studii využití objektu, kterou město nechalo zpracovat v roce 2009. „Podle ní se předpokládá, že v prvním patře bude restaurace, jak tomu bylo dříve, a v prvním nadzemním podlaží bude obřadní síň. V případě obřadní síně se může jednat o víceúčelové využití ke slavnostním příležitostem, jako jsou svatby a jiné obřady a reprezentativní akce," pokračoval Jaroslav Šula.

Pracovní skupina

Na zveřejněný záměr podle místostarosty Šuly reagovala pouze jediná zájemkyně.

„Ta ale neuvažovala o investici do tohoto domu, jak si představovalo město. Proto pracovní skupina nedoporučila uzavřít s ní nájemní smlouvu pro nesplnění podmínek zveřejněného záměru," doplnil Jaroslav Šula a dodal, že město momentálně neeviduje žádnou další žádost o pronájem.

Vzhledem k situaci i k faktu, že nevyužívaná budova postupně chátrá, se sešla pracovní skupina, která navrhla tři varianty, o nichž by podle místostarosty měli zastupitelé ještě diskutovat.

První variantou je, že město v objektu provede základní nutné opravy, jako jsou sanace zdiva, výměna instalace, výměna podlahových krytin či výměna oken, vše v celkovém rozsahu kolem čtyř až čtyř a půl milionu korun. Náklady by hradilo město ze svého.

Z rozpočtu Kopřivnice by muselo jít zhruba sedmnáct milionů korun, pokud by se město rozhodlo, že objekt předělá podle studie z roku 2009, tedy i s obřadní síní. Na to ale Kopřivnice nemá peníze, a tak se nabízí třetí možnost. „Práce by proběhly v rozsahu zmíněné studie v nákladu oněch sedmnácti milionů korun. Šly by na to ale sdružené prostředky s vybraným externím investorem, na nějž by byl podle dohody převeden spoluvlastnický podíl. Obřadní síň by byla podmínkou," uzavřel Jaroslav Šula.

Kopřivničtí zastupitelé vzali zprávu místostarosty bez připomínek na vědomí.