Nebe bez mráčků, prosluněná azurová obloha, horký vzduch, přeplněná koupaliště. To je obraz minulého víkendu, kdy rtuť teploměrů na nejednom místě přesáhla 30 stupňů Celsia.

„Minulý víkend byl zatím nejlepší z letošní sezóny. Můžeme říct, že se u nás poprvé o prázdninách konečně pořádně koupalo," zhodnotil situaci Rudolf Korčák z koupaliště v Příboře a dodal, že návštěvnost byla vysoká a kapacita koupaliště byla o víkendu využita téměř ze sta procent.

Letošní sezóna je však podstatně horší než loňská, příborské koupaliště má odkoupáno prozatím jen deset dní.

Hodně prší

„Potřebujeme se dostat alespoň na třicet koupacích dní, abychom dosáhli průměru. Máme na to ještě závěr července a srpen. Sezóna je sice teplá, ale je také mnoho mraků a často prší, což lidi odrazuje, raději si udělají jiný program než výlet na koupaliště," přiblížil vedoucí příborského koupaliště.

Na novojičínském koupališti bylo také rušno, od pátku do soboty jej navštívilo kolem dvou tisíc pěti set vodychtivých osob, což je pro koupaliště v letošní sezóně extrémní návštěvnost. Také provozovatelé tohoto zařízení si však stěžují na nepříznivé počasí. V červnu nebyl bazén otevřen téměř vůbec, což je oproti loňským extrémním teplotám veliký rozdíl.

„Začátek sezóny byl těžký kvůli deštivému počasí, až tento víkend se vydařil. V neděli nás navštívilo téměř šest set lidí," shrnula víkend majitelka koupaliště v Mořkově Iveta Skybová.

1500 návštěvníků

A horké prázdninové počasí udělalo radost i Kopřivničanům. „Víkend byl krásný a návštěvnost nejlepší v této sezóně, za den k nám přišlo kolem patnácti set návštěvníků. Je však pravda, že loni bylo počasí stálejší a teplých dní bylo více, letos je to jako na houpačce," informoval Milan Gilar z kopřivnického koupaliště.

Návštěvnost byla vysoká i ve frenštátském aquaparku. „Oba dva dny jsme měli kolem dvou tisíc návštěvníků, byl to zatím nejsilnější víkend. Loňská první půlka července u nás byla docela slabší, ale pak se to hezky srovnalo, tak doufáme, že letos to bude podobně," nastínila Veronika Petrová z aquaparku ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Anna Macíčková