Instalace značek, které řidiče na novou regulaci upozorňují, by měla být na většině dotčených parkovišť hotova nejpozději do 8. srpna.

Cílem nového systému parkování je zamezení blokování parkovišť dlouhodobě odstavenými vozidly a umožnění parkování lidem, kteří si v centru potřebují vyřídit své záležitosti, navštívit lékaře či nakoupit.

„Ve vybraných lokalitách bude možné parkovat s parkovacím kotoučem, a to maximálně na dvě hodiny. Regulace se týká parkovišť u Alberta, před radnicí a poštou, na ulici Štefánikově před Tatrovankou a poliklinikou, na ulici Hanse Ledwinky a částečně u kasáren," uvedl Richard Petr z odboru rozvoje města.

Vzápětí dodal, že regulace neplatí po celý den, ale jen ve městem stanovených časech. „Regulace platí pouze ve vyhrazených časech, které se budou lišit v závislosti na provozních hodinách přilehlých obchodů a veřejných budov. Tak například před poštou bude regulace platit od osmi hodin, u Alberta od sedmi hodin a u polikliniky již od půl sedmé. Po páté hodině odpolední a o víkendech bude naopak parkování ve většině dotčených lokalit bez omezení, aby je mohli využít lidé z přilehlých domů," dodal pracovník odboru rozvoje města.

Aby měli obyvatelé centra možnost odstavit svá vozidla na delší dobu nejen po sedmnácté hodině, přijala rada města několik opatření vedoucích k intenzifikaci parkování. Zhruba třicet nových míst vznikne například v okolí radnice a o dalších možnostech navýšení počtu parkovacích stání probíhají jednání s obyvateli ulice Sokolovské.

„Na parkovištích u polikliniky, na ulici Hanse Ledwinky a u kasáren platí regulace již nyní, ve většině ostatních lokalit budou příslušné značky osazeny během následujících tří týdnů. Před poštou a radnicí má být časově omezené stání zavedeno do konce srpna. Parkovací kotouče si lidé mohou zakoupit například na informacích ve vestibulu radnice nebo v městském informačním centru," doplnila informace tisková mluvčí kopřivnické radnice Lucie Petříčková.