Dnes již bývalý ředitel Martin Jakůbek podal žádost o ukončení pracovního poměru dohodou na konci května, což otevřelo vedení města cestu k vypsání výběrového řízení na ředitelský post v SVČ Fokus.

Tento týden Rada města Nový Jičín na základě výsledku výběrového řízení jmenovala do této funkce Michala Podžorného z Kopřivnice. Vedení městské organizace se ujme 1. září.

„Třiatřicetiletý Michal Podžorný je absolventem Ostravské univerzity, kde na pedagogické fakultě vystudoval obor vychovatelství s volnočasovým a resocializačním zaměřením. Několik let pracoval jako pedagog volného času ve školském zařízení ve Frenštátě pod Radhoštěm,“ informovala k nové tváři v SVČ Fokus Marie Machková, mluvčí novojičínské radnice.

Michal Podžorný tak vystřídá na pozici ředitele už zmíněného Martina Jakůbka, který ke konci května podal žádost o ukončení pracovního poměru dohodou.

„Dne 8. června 2017 Rada města Nový Jičín jeho žádosti vyhověla a zároveň rozhodla o vyhlášení konkurzního řízení na obsazení tohoto pracovního místa,“ dodala Machková.

Na konci března Martina Jakůbka zadržela policie a následně Okresní soud v Novém Jičíně rozhodl o jeho vzetí do vazby, kde byl až do 1. června. „Trestné činnosti se muž dopouštěl jednáním proti dětem ve věku 15 až 18 let, v jednom případě se jedná o dítě mladší patnácti let. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let,“ sdělil tehdy Petr Směták, novojičínský policejní mluvčí.

Navíc se SVČ Fokus dostalo i do hledáčku hospodářské policie, která si ze zařízení odnesla řadu dokumentů.