Město se totiž již počátkem dubna pustilo do rozsáhlé rekonstrukce přístavby budovy radnice, která má podle harmonogramu prací pokračovat téměř až do listopadu. Jak uvedla radnice ve své zprávě, v tuto chvíli už finišují práce v rámci první etapy, které plynule navázaly na etapu druhou.

„Konkrétně byla provedena kompletní výměna plastových oken dle projektové dokumentace a zahájena výměna hliníkových oken a dveří v části od centrálního parkoviště. Stále probíhá také dokončování střechy nejvyšší části objektu budovy, včetně šikmé střechy se střešními okny, kde došlo ke zhruba týdennímu zdržení vzhledem ke stávajícímu nepříznivému počasí,“ informovala mluvčí města Frenštátu pod Radhoštěm Iva Vašendová a dodala, že další stavební úpravy se budou týkat zateplení atria.

Práce na projektu s názvem „Snížení energetické náročnosti přístavby radnice ve Frenštátě pod Radhoštěm“ jsou rozděleny do celkem čtyř etap a trvat by měly až do 21. října letošního roku. Do té doby dojde ještě například k repasi schodiště a soklu, k opravě podhledů průchodů a dále k obnově fasády podloubí a vstupů do prodejen v části atrium a stejně tak i z Havlíčkovy ulice.

Po dobu rekonstrukce musí lidé počítat s určitými omezeními fungování městského úřadu. Pozor by měli dávat také chodci pohybující se v bezprostřední blízkosti budovy radnice. „O možných omezeních jsou občané informováni dle aktuální situace na stránkách města, prostřednictvím služby Mobilní rozhlas a bezpečnostními tabulemi a oznámeními v místě stavby,“ doplnila informaci Iva Vašendová.

Dílnu na zpracování skla, v níž vyrábí vitráže, otevřela v úterý 19. června večer v Polouvsí, místní části Jeseníku nad Odrou, Darina Rusková Neuwirthová.
OBRAZEM: V Polouvsí je možno objevit kouzlo vitráží