Hřiště však nebude určeno jen pro obyvatele domu s pečovatelskou službou, zóna bude volně přístupná všem. „Součástí návrhu je i prolézačka se skluzavkou pro děti, aby byla podpořena přirozená soudržnost věkových skupin. Město do projektu investovalo téměř milion korun," rozvedla mluvčí města Marie Machková a starosta Nového Jičína Jaroslav Dvořák k tomu dodal: „Tento projekt je netradiční v rámci celého kraje. Nabídne seniorům možnost strávit volný čas v pěkném prostředí, a to i aktivně formou rehabilitací. Zároveň jsme chtěli, aby se na tomto místě mohli potkávat lidé různých generací."

Výstavba hřiště pro seniory začala již vloni a nyní se připravuje terén pro instalaci rehabilitačních prvků. „Upravila se přístupová komunikace, betonové panely nahradila zámková dlažba, postavila se pergola a vybavila se zahradním nábytkem," uvedla Alice Hynčicová, vedoucí Pečovatelské služby Nový Jičín. Senioři si budou moci protáhnout tělo na žebřinách, lavičce spojené s rotopedem, překážkové dráze a dalších cvičebních prvcích.

„Bude tady i prolézačka se skluzavkou pro děti, aby do zahrady mohli chodit společně prarodiče s vnoučaty. Posezení v zahradě mohou využít celé rodiny, když přijdou navštívit své blízké do našeho domova s pečovatelskou službou nebo klienty odlehčovací služby Pohoda," dodala Hynčicová. Hřiště bude slavnostně otevřeno 8. listopadu.