V ostatních městech na Novojičínsku sníh dopravu ve městech příliš nekomplikuje. Technické služby mají předem vytyčené lokality, kde by se v případě dalších vydatných srážek sníh odvážel. „Když bude sníh potřeba odvést, máme v Kopřivnici skládky sněhu. Zatím jsme však v klidu, protože sníh přibýval plynule, není to jak v Čechách, v Liberci,“ zhodnotil Vladimír Pustka, pracovník firmy Slumeko, která zajišťuje technické služby Kopřivnici a Odrám. Zde by se v případě nutnosti sníh odvážel na vyhrazené místo u ubytovny, či na louku jak uvedla Petra Holičová z oderské pobočky.

Práci silničářům však komplikují především řidiči, kteří parkují svá vozidla naprosto nevhodně. „Se zaparkovanými auty, to je standardní problém, to je bolest velká. Městská policie asi přistoupí k nějakým razantním opatřením, budou se asi dělat odtahy. Řidiči stojí na přechodech pro chodce, nebo v nepřehledných křižovatkách či daleko od obrubníků,“ rozvedl Pustka. Také Liliana Zacharová z příborských technických služeb připouští, že než se sněhovou nadílkou, mají více problémů s lidmi. „Kdyby nebyli protivní a sprostí, tak by se nám pracovalo mnohem lépe. Oni se diví, že je únor a padá sníh, to jsou opravdu novinky,“ uvedla Zacharová a jedním dechem dodala, že v případě potřeby jsou v Příboře předem vytyčené lokality na vývoz sněhu z městských ulic.

Nyní ohrožuje sníh a led především chodce. Ten se nahromadil na střechách domů a těžký mokrý sníh padá na chodníky a cesty. Zároveň by si lidé měli dávat velký pozor na padající rampouchy, které mohou být i životu nebezpečné.