Například v areálu Svinec v Novém Jičíně je provoz od čtvrtku 30. ledna a jezdilo se i v neděli. „Určitě se bude jezdit i v dalších dnech. Ten technický sníh vydrží hodně," uvedl jeden z provozovatelů areálu.

Obavy z teplejších dnů, jež předpovídají meteorologové, nemají ani v obci Rybí, kde jezdí uměle zasněžená sjezdovka Polďák. „Asi to vydrží i příští týden," řekl s nadějí v hlase provozovatel vleku Zdeněk Kalvoda.

Vydatně se lyžuje také v HEIParku v Tošovicích u Oder, kde také nic nenaznačuje tomu, že by se v příštích dnech nemělo lyžovat.

Chuť na velké lyžování si zatím musejí nechat zajít ti, kdo byli zvyklí objíždět sjezdovky na Pustevnách. Tam byly totiž v neděli v provozu pouze lyžařský vlek Pod Šumnou, dětský provazový vlek a horní část Velké sjezdovky, vše do 16 hodin.

„Pro nedostatek přírodního sněhu není momentálně možné strojově upravit žádnou lyžařskou běžeckou trať v oblasti Pusteven," vzkazují na svých webových stránkách členové sportovního klubu Skialpin Pustevny, který se o údržbu tratí a sjezdovek na Pustevnách stará.