Spojení dvou velkých diskuzí

Tradiční jarní diskuze nazvaná S Vámi ovšem? Ovšem! se vůbec poprvé spojila s interaktivní výstavou projektů, konanou obyčejně v září, Město je naše společné hřiště.

Výstava realizovaných a připravovaných projektů odstartuje ve 14 hodin a příchozí se na ní budou moci seznámit s významnějšími aktivitami, na nichž radnice pracuje nebo je plánuje pro další období. O vystavených projektech i souvisejících tématech bude možné debatovat s pracovníky radnice či zástupci organizací.

Nově proběhne také diskuze o vzhledu centra města se členy Komise pro architekturu a urbanizmus.

O dvě hodiny později na výstavu naváže diskuzní fórum S vámi o všem? Ovšem!, jehož hlavním cílem bude letošní definování desíti největších příležitostí pro další rozvoj města neboli 10 P.

„Zváni jsou všichni občané, zástupci zájmových a neziskových organizací či podnikatelé, kteří nám chtějí sdělit jakékoliv podněty, nápady a připomínky. Na fóru se budou moci zapojit do diskuzí v devíti tematických oblastech a spolu s ostatními účastníky vybírat náměty, na nichž by měla radnice prioritně pracovat.

Na závěr setkání proběhne hlasování o 10 P," vysvětlila koordinátorka projektu Zdravé město Kopřivnice Romana Bukovská. Stejně jako v předchozích dvou letech předcházelo akci takzvané dětské fórum, díky němuž se do hledání 10 P aktivně zapojily i kopřivnické děti a mládež.

Příležitosti města neboli 10 P

Kromě 10 P dostanou účastníci setkání možnost navrhnout a vybrat dvě aktivity, kterým budou přímo na akci přiděleny šeky v hodnotě deset a pět tisíc korun. Šanci získat jeden z šeků bude mít každý, kdo přijde s jakýmkoliv návrhem na vylepšení života místních obyvatel a o jeho smysluplnosti přesvědčí většinu přítomných.

Jelikož součástí obou akcí bývá samozřejmě doprovodný program, nepřijdou o něj Kopřivničané ani v letošním roce. Těšit se mohou na vystoupení skvělých tamních muzikantů z HTK bandu, parkourový workshop, discgolf či nízké lanové aktivity. Pro nejmenší bude navíc připraven dětský koutek. V případě nepříznivého počasí se akce uskuteční na radnici, v konferenční místnosti.