A právě muže a ženy, kteří by chtěli věnovat pár hodin týdně frenštátským seniorům, nyní hledá dobrovolnické centrum ADRA.

„Dobrovolníci ADRA mají velmi důležitou úlohu. Mohou vnést do života seniorů novou energii a lidskou podporu prostřednictvím osobních návštěv a sdílení společných okamžiků. Prožívají se seniory jejich volné chvíle formou osobního vyprávění, procházkami, četbou, společenskými hrami či doprovodem na společenské akce konané v domově i mimo zařízení," popisuje úlohu dobrovolníků Jiří Absolon, ředitel frenštátského Domova Hortenzie, ve kterém nyní žije 87 obyvatel.

K dobrovolnictví se může přihlásit každý, jehož zájem o druhé je opravdový a je ochoten ostatním věnovat alespoň jednu návštěvu týdně. Zájemci mohou přijít na informativní seminář, který se koná 20. října od 9 do 14 hodin v kulturní místnosti Domova Hortenzie. Přihlásit se mohou na telefonní čísle 734 350 031 nebo na e-mailu dobrovolnik@adra.cz.

„Zájemci o dobrovolnickou činnost absolvují informační seminář a osobní pohovory. Dobrovolníci vykonávají dobrovolnictví na základě písemného kontraktu se sdružením ADRA, pro výkon činnosti jsou pojištěni. Dlouhodobí dobrovolníci mohou získat potvrzení o dobrovolnické činnosti," dodává Jiří Absolon. Noví dobrovolníci by měli do domova začít docházet v listopadu.