Nový hangár chce firma začít stavět v květnu 2017, koncem příštího roku už by měl být hotov.

„Stávající hangár má rozměry 146 na 80 metrů, rozměry nového hangáru budou 94 krát 58 metrů, v nejvyšším bodě bude vysoký 23,5 metru. Investice do výstavby nového hangáru bude činit zhruba čtvrt miliardy korun," upřesnil Daniel Barč, ředitel Job Air Technic.

V současnosti Job Air Technic zaměstnává zhruba dvě stovky pracovníků, v příštím roce by firma chtěla přijmout 50 nových zaměstnanců a pokračovat v náboru bude i v následujících letech. V obou hangárech by mělo nakonec pracovat celkem 400 lidí.

„Leteckou opravnu Job Air Technic ovládl před dvěma měsíci holding Czechoslovak Group. „Tuto akvizici vnímáme jako příležitost, která zapadá do naší strategie získávat tradiční české a slovenské podniky s potenciálem a následně je postavit na nohy. Jsme rádi, že se nám to podařilo i v případě Job Air Technic," uvedl Petr Rusek, člen představenstva Czechoslovak Group. Tato skupina patří rodině podnikatele Jaroslava Strnada.

Ve společnosti Job Air Technic přitom ještě počátkem letošního roku probíhalo insolvenční řízení a reálně hrozilo, že se reorganizace promění na konkurz, což by znamenalo konec firmy.