Ivanu Pilátovi se dostalo poděkování za to, že by jedním ze sedmi českých policistů, kteří se v říjnu letošního roku účastnili policejního mistrovství světa v plavání. Na šampionátu, který se uskutečnil v Kuvajtu, se rozhodně neztratil. Naopak se mu podařilo získat krásné 5. místo v závodě 50 m znak a 6. místo ve 100 m znak. Kromě toho také pomohl českému týmu policistů vybojovat 4. místo ve štafetě 4 x 100 m polohově.

Kopřivnické jednotce Sboru dobrovolných hasičů poděkoval starosta za reprezentaci města v soutěži Dobrovolní hasiči 2012. Prezentace ukázkového zásahu vyprošťování zaklíněného řidiče z havarovaného vozidla přinesla zdejší jednotce největší počet hlasujících příznivců, první místo v regionu severní Moravy a čestný titul Jednotka roku.

Policistů i hasičů si starosta váží

„Policisté i hasiči vykonávají velmi zodpovědnou a potřebnou práci, za kterou bychom jim měli děkovat denně. To, že se ve svém volném čase zúčastňují různých aktivit, kterými propagují Kopřivnici v České republice i zahraničí, je skutečně obdivuhodné. Poděkováním a předáním symbolického dárku jsem chtěl vyjádřit podporu celého vedení města a také nesmírnou úctu, kterou k těmto lidem chovám," uvedl kopřivnický starosta Josef Jalůvka.