„Celkem soutěžilo 24 studentů," informoval jeden z organizátorů setkání Zdeněk Matúš a pokračoval: „Soutěž si kladla za cíl prověřit znalosti informačních technologií žáků." Studenti museli prokázat, jak umí pracovat s textovým editorem, tabulkovým procesorem a prezentačním programem.

Žáci na prvních šesti místech dostali hodnotné ceny, například tablet, akční kameru či sluchátka.

„Na prvním místě se umístil Ruben Fernandes z Portugalska, druhé místo obsadil jeho spolužák Rui Costa a třetí místo student Mendelovy střední školy v Novém Jičíně Lukáš Jiříček. Úspěch české školy zvýraznila pátým místem Natálie Sperathová," doplnil Zdeněk Matúš s tím, že v soutěži družstev zvítězila portugalská škola, na druhém místě skončila novojičínská Mendelova škola a bronz putuje do Španělska.

Studenti však na setkání pouze nesoutěžili. Navštívili také pracoviště firmy Microsoft v Praze, technické muzeum v Kopřivnici, historické město Štramberk, malý svět techniky v Ostravě a muzeum Novojičínska. Zároveň plnili praktické úkoly v nové tabletové učebně, zúčastnili se výuky metody CLIL (využití anglického jazyka v ekonomice) a seznámili se principem 3D tiskárny.

„V říjnu tohoto roku se čtyři žáci Mendelovy střední školy zúčastní II. Mezinárodní soutěže v Alcoy na jihu Španělska," prozradil na závěr Zdeněk Matúš.