Na sklonku školního roku se studenti a učitelé z oderské církevní školy zúčastnili pětidenního poznávacího zájezdu do Londýna. Náročnou cestu autobusem i následný bohatý program všichni zvládli, užili si celý výlet i ubytování v pečlivě vybraných hostitelských rodinách.

„Během svého pobytu v zahraničí měli studenti možnost seznámit se s mnoha pamětihodnostmi královského města na Temži, vyzkoušet si svůj smysl pro orientaci při cestování spletitými linkami místního metra, a především si ověřit úroveň znalostí angličtiny v praktických situacích na londýnských ulicích, v obchodech a v neposlední řadě v rodinách, které poskytly studentům ubytování," okomentovala nabitý program angličtinářka Irena Jiříčková.

První den zájezdu patřil centru Londýna. Studenti navštívili Národní galerii, barokní katedrálu sv. Pavla, či repliku divadla Globe. Druhý den byl vyhrazen návštěvě magického Stonehenge a nejstaršímu dosud plně využívanému královskému sídlu, hradu Windsdoru. V dalších dnech si Oderští užili plavbu po Temži, procházku po Greenwichi kolem nultého poledníku, návštěvu hradu Tower of London i nákupy na světoznámé Oxford Street.

Studenti si z Londýna odvezli plno zážitků. „Jsem ráda, že jsem měla možnost jet, a doufám, že to nebylo naposledy, co jsem se dostala do Anglie," uvedly studentky Lucie Šustková a Aneta Vlčková s Bárou Macoškovou a k výletu dodaly: „Poznaly jsme nové lidi, zvyky a místa. Ubytování v rodinách se nám líbilo. Procvičily jsme si angličtinu. Škoda, že tento výlet netrval déle."