Tradiční mistrovství republiky mladých kadeřníků a kosmetiček Harmonie 2012 se konalo v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2012. Soutěž pořádá Asociace středních škol oborů kadeřník a kosmetička ČR. V letošním roce byl tématem live ball, tedy živý míč.

Klání se zúčastnilo celkem 24 nadějných kadeřnic a kadeřníků z celé České republiky, ale oderská reprezentantka se ve velké konkurenci rozhodně neztratila. „Za oderskou školu se do boje vydala studentka třetího ročníku Daniela Šimková pod vedením učitelky odborného výcviku Bronislavy Fajmonové s modelkou Radkou Kopeckou, které společně přivezly krásné páté místo a získaly medaili ve zlatém pásmu," přiblížila úspěch Jana Kellnerová, tisková mluvčí školy, s tím, že bodové rozdíly na prvních pěti místech byly opravdu minimální.

Soutěžní den začal v deset hodin a na zhotovení účesu a další úpravu modelky měli soutěžící celkem jednu hodinu. „Daniela Šimková to stihla za jednapadesát minut a získala celkem 131,14 bodu. Mohli bychom tedy říct, že vítězství jí uteklo jen o vlásek, protože vítěz získal 136 bodů," dodala na závěr Jana Kellnerová.

SIMONA MIKŠOVÁ