Ještě před lety bylo konání Tatry v Kopřivnici velkým kulturním svátkem. Přestože se zdá, že přehlídka má léta své největší slávy již za sebou, do města se i v letošním roce sjedou desítky párů profesionálních tanečníků třídy A, aby změřily své síly. „Pokud milujete standardní a latinskoamerický tanec a nákladné róby, přijďte se podívat v sobotu 23. listopadu do kulturního domu na umění české taneční špičky," zvou na akci pořadatelé.

Stalo se zvykem, že je taneční přehlídka rozdělena do dvou částí. Ta s pořadovým číslem čtyřicet sedm nebude výjimkou. „Stejně jako v předchozích ročnících bude program přehlídky rozdělen. Základní kolo soutěže odstartuje ve dvě hodiny odpoledne a galavečer, v rámci kterého se uskuteční také semifinále, finále i vyhlášení vítězů, bude zahájen v sedm hodin večer," uvedli pořadatelé s tím, že pro návštěvníky je připraven velmi bohatý doprovodný program.

Kromě již zmíněné současné špičky latinskoamerických tanců i standardu se mohou lidé těšit například na vystoupení letošních mistrů Evropy v salse Jakuba Mazůcha a Michaelu Gatěkovou, pětinásobné bronzové medailisty z mistrovství světa v krasojízdě na kole Petra a Kamila Bartůňkovy, vicemistra světa v synchro dance Happy N.-D, finalistu mistrovství světa ve stepu Miroslava Spáčila a další.

Město Kopřivnici bude na přehlídce reprezentovat Taneční soubor Základní umělecké školy Zdeňka Burian a tanečnice flamenca z velmi úspěšné taneční skupiny Thara DC.