Zábavný den ve Velkých Albrechticích

Obec Velké Albrechtice oslaví v sobotu svůj den. Tradiční oslavy zahájí ve 13 hodin starosta obce a poté už na tamním hřišti propukne bohatý kulturní program.

Ten nabídne vystoupení dětí základní i mateřské školy, ve 14 hodin zahraje dechová hudba Zahořané z Valašska, kterou poté se svými kousky vystřídá kejklíř Křup Alá Hop.

Návštěvníci akce, kterou pořádá obec ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Velké Albrechtice, se mohou těšit také na ukázku krasojízdy na koni, vystoupení kynologického klubu, soutěže pro děti i dospělé, malování na obličej, kolotoče, laserovou a airsoftovou střelnici, projížďky na ponících, historický fotoateliér, sokolníky, ukázku historické vojenské techniky a zbraní a samozřejmostí bude bohaté občerstvení.

Oslavy Dne obce vyvrcholí ve 20 hodin večerní zábavou, kde mimo jiné zahraje také Jiří Schelinger revival band Ostrava.

Příbor rozzáří svatojánské ohně

Park na nábřeží Rudoarmějců v Příboře bude v sobotu 18. června hostit akci s názvem Myslivecké letní odpoledne, svatojánské ohně a metání metel.

„Pro děti jsou přichystány soutěže, dospělí si tradičně mohou vyzkoušet metání metel přes řeku Lubinu a k poslechu i k tanci zahraje hudební skupina Hornet," nastínila program Petra Richterová z odboru kultury a cestovního ruchu s tím, že skupina zahraje od 18 hodin. Akci pořádá město Příbor společně s Mysliveckým spolkem Příbor-Hájov. 

Fulnek zaplní výstava patchworku

Památky ve Fulneku budou ode dneška až do neděle hostit již 13. výstavu patchworku. V kostele sv. Josefa a v nedaleké kapli sv. Rocha bude k vidění výstava patchworku, ukázka paličkované krajky či soutěž na téma Červenobílý quilt. Muzeum J. A. Komenského bude hostit výstavu art quiltu a v městském kulturním centru se uskuteční workshopy pro každého a chybět nebude ani prodej látek a pomůcek. Výstava, kterou ve městě tradičně pořádá 1. moravský patchworkový spolek, bude otevřena vždy od 9 do 17 hodin.

Suchdol nad Odrou hostí kouzelnici Radanu

Zábavný den plný soutěží, doprovodných aktivit i atrakcí si mohou zítra užít všichni, kteří zavítají do Suchdolu nad Odrou. Tam totiž ve 13.30 hodin propukne Dětské indiánské odpoledne s kouzelnicí Radanou. V prostorách kulturního domu i před ním se uskuteční workshop pro děti s názvem Indiánskou stezkou za zlatým pokladem.

Chybět nebude ani paintballová soutěž o drobné dárky, střelba z luku nebo vození se na koni. Kulturní dům zaplní výstava dětských prací na téma Ze života indiánů, přičemž pořadatelé také vyhlásí a předají ceny vítězi sedmého ročníku soutěže Western a koně očima dětí.

Vstup na akci, kterou pořádá Western klub a Kulturní dům v Suchdole nad Odrou, je zdarma.

V Odrách se poběží lesem

Milovníci běhání, od nejmenších dětí až po veterány, jsou zváni na Běh oderskými lesy. Akce se uskuteční v sobotu 18. června a start bude na stadionu TJ v Odrách. Prezentace závodníků proběhne od 8 do 9 hodin, samotný závod odstartuje v 10 hodin.

Zájemci si mohou vybrat ze dvou tratí, dvanáctikilometrová trasa je vhodná také pro rodiny s dětmi a vede z Oder na Pohoř. Pětadvacetikilometrová trasa zavede běžce až do Dobešova a Veselí. Startovné pro dospělé činí 150 korun, děti do 15 let poběží zdarma. Výtěžek závodu bude věnován na charitu. 

Lichnovští hasiči spálí metly

Pálení metel takový název nese akce, kterou na sobotu 18. června připravují hasiči v Lichnově. Zábavné setkání se uskuteční na vrcholu Závrší.

Po slavnostním zahájení v 18 hodin bude následovat zapálení vatry a soutěž ve vrhu hořící metlou. Pořadatelé upozorňují, že v případě nepříznivého počasí se akce neuskuteční. 

K tématu

V nádržích se dá koupat Pracovníci krajské hygieny již začali kontrolovat kvalitu vody v nádržích. Minulý týden se zaměřili na nádrže Kacabaja, Čerťák, Údolí mladých a Větřkovice na Novojičínsku a zjistili, že je v nich voda vhodná ke koupání. Hygienici koupaliště ve volné přírodě kontrolují co dva týdny.