Malí lyžaři se objevili v areálu skokanských můstků ve Frenštátě pod Radhoštěm již před několika lety. O tom, jak caparti sjíždějí na lyžích na dojezdu můstku, hovořil v jednom ze svých posledních rozhovorů pro Novojičínský deník také olympijský vítěz ve skoku na lyžích z Grenoble 1968 Jiří Raška, rodák z Frenštátu pod Radhoštěm. Po něm letos v září, zhruba půl roku po jeho smrti, dostal areál své pojmenování. „Už čtyři nebo pět let jsem říkal trenérům a lidem kolem můstků, že to není problém. Že když se nebude skákat, aby se na dojezdu nainstaloval přenosný šlepr a děcka by mohla lyžovat. Oni furt říkali: To nemá cenu, to nebude mít úspěch. A letos si Sakala s Kryškem konečně dali říct. Odzkoušelo se to. Dojezd se nastříkal ten stříkaný sníh vydrží a je to. Dneska je tam navíc rolba, tak se to dá urovnat, když to je rozbředlé nebo hrbaté. No a nakonec tam těch děcek jezdilo plno," vyprávěl tehdy Jiří Raška.

„Chodí tam tříletá, čtyřletá děcka, jezdí s nimi Jarda Sakala. Máme tam klubovnu, kde se děcka můžou ohřát, vzadu je kuchyňka, uvaří se tam čaj nebo párek, myslím, že to je dobré," pochvaloval si tenkrát Jiří Raška.

Nápad, aby mohly v areálu lyžovat malé lyžařské naděje, si vzali frenštátští skokani vskutku za své. „Teploty, které jsou v těchto dnech hluboko pod bodem mrazu, dovolily první letošní umělé zasněžování sjezdovky ve Frenštátě pod Radhoštěm v Areálu Jiřího Rašky," sdělil Jiří Sedláček, dlouholetý funkcionář frenštátského skokanského oddílu. Sjezdovka však nebude na dojezdu můstku, ale na ploše mezi největším a středním můstkem. Pokud vše půjde dobře, lyžaři spustí její provoz již v sobotu 15. prosince.

Aktivitu „skokanů" kvitoval na posledním zasedání zastupitelstva také vedoucí Městského kulturního centra ve Frenštátě pod Radhoštěm Marian Žárský. „Měl jsem jednání s panem Romanem Klímou (pozn. red.: předseda skokanského oddílu TJ Frenštát). Plánujeme s TJ několik společných akcí. Sjezdovka by byla super věc. Na únor chystáme společnou akci, která má pracovní název Raškohrátky. Byla by to akce pro děti i dospělé. Ta sjezdovka by při ní byla klíčovou záležitostí. Je to teď u nás jediná zimní aktivita," připomněl Marian Žárský skutečnost, že letos ve Frenštátě bude mimo provoz zimní stadion.