Zdravotnické zařízení poskytuje dlouhodobě rehabilitační péči zejména pro pacienty z Nemocnice Nový Jičín, pod kterou léčebna spadá. Nyní zde přibyly nová elektrická lůžka či elektrokardiograf. Investice mají přinést pacientům pohodlnější a modernější léčbu.

„Nová lůžka ocení jak naši pacienti, kterým lůžka nabídnou větší pohodlí a komfort, tak i všichni zdravotníci, kterým lůžka usnadní manipulaci a polohování zejména imobilních a špatně mobilních pacientů," vysvětluje Milada Kocianová, sociální sestra Nemocnice Vítkov. Konkrétně se jedná o dvanáct nových lůžek, které tvoří přibližně třetinu jejich celkového počtu. „Postupně je přitom záměrem nemocnice obnovit lůžkový fond kompletně. Současná investice do dvanácti kusů lůžek přišla nemocnici na více než 300 tisíc korun," upřesnila mluvčí nemocnice Radka Miloševská.

Mezi Lesními Albrechticemi a Jelenicemi skončil automobil v příkopě.
Některé obce na Vítkovsku zůstaly odříznuty, lidé nocovali ve zbrojnicích

Jedna z investic směřovala také do nákupu nového moderního elektrokardiografu, který lze provozovat jak prostřednictvím připojení k elektrické síti, tak i na baterie. „Přístroj v hodnotě téměř 30 tisíc korun umožňuje automatický i manuální záznam srdečního rytmu, a to jak na vyšetřovnách, tak díky bateriím třeba i u lůžka pacienta na jeho pokoji. Výhodou tohoto modelu je přitom vysoká citlivost a také fakt, že je zařízení standardně vybaveno rozměřovací mřížkou a interpretací křivky, která usnadňuje vyhodnocování naměřených výsledků," dodala Milada Kocianová.

Nemocnice Vítkov je detašovaným pracovištěm Nemocnice Nový Jičín a poskytuje ambulantní péči pacientům nejen ze spádové oblasti Vítkova.

Opavská protialkoholní záchytná stanice (PZS) je jednou ze čtyř, které v kraji fungují. Každoročně jí projde asi osmistovka lidí.
Největší nápor klientů na záchytce bývá při úplňku