Zhruba 800 tisíc korun by měly být náklady na vybudování cukrárny v prostorách Knurrova paláce, který stojí v rohu fulneckého Masarykova náměstí vedle Památníku J. A. Komenského. „Město to zrealizuje na vlastní náklady a následně vyhlásí výběrové řízení na pronájem tohoto nebytového prostoru. Doufám, že se zájemce přihlásí," uvedla na posledním zasedání zastupitelstva Fulneku tamní starostka Jana Mocová. Ta zároveň upozornila, že pokud by se nikdo nepřihlásil, připadá v úvahu varianta, že by si cukrárnu vzalo do správy městské kulturní centrum, jež ji bude provozovat. „Tím se vlastně oživí náměstí. Pokud budete mít zájem, pošleme vám návrh projektu, který je i s teráskou do zeleně," řekla zastupitelům starostka.

Ohledně terasy, jež by měla být ze strany Knurrova paláce, pak ještě padlo několik připomínek. „Nebylo by vhodné, aby byl přístup na tu terasu zvenčí, a to z jediného prostého důvodu. Máme obavy, že by ve večerních hodinách byla ta terasa obležena některými našimi spoluobčany. Požádáme o úpravu toho projektu, aby byl přístup na tu terasu zevnitř," sdělila Jana Mocová.

Terasu určitě ne

K jejímu návrhu se přiklonil i zastupitel František Schindler. „Určitě by to bylo dobré, už kvůli tomu, že někteří jsou takoví, že odejdou bez placení," poznamenal.

Příliš velký optimismus z učiněného opatření v této věci ale nesdílel další zastupitel, Jiří Dener. „Mám obavy, že to pro ně stejně bude přístupné, protože oni jsou schopni překonat každou překážku, nejen schodiště," vyslovil Jiří Dener své obavy. Podle starostky Mocové ale v takovém případě bude mít policie pádné argumenty, aby „nezvané hosty" z terasy vykázala.

V Knurrově domě, historickém objektu, kdysi sídlil dětský domov. Po jeho přemístění do objektu Lorety v prosinci 2009 schválil Moravskoslezský kraj bezúplatný převod Knurrova domu ze svého majetku na město. V červenci 2010 se do přízemí Knurrova domu přestěhovalo městské informační centrum. Podle projektu města mělo v objektu vzniknout muzeum hlavolamů, muzeum fulneckých hasičů a různých památek. Rovněž tam měl být hudební sál, studovna, přemístěná knihovna a také obřadní síň, prostory v nejvyšším patře pak měly sloužit pro volnočasové aktivity spolků a klubů Fulnecka. Jenže náklady měly činit asi 42 milionů korun a město neuspělo s žádostí o dotaci. Proto se uchýlilo alespoň k prozatímnímu dílčímu využití domu.