Ve druhém kole senátních voleb porazil starostu Nového Jičína Jaroslava Dvořáka (ČSSD).

„Je to milé překvapení a velmi děkuji všem voličům v regionu. Dopadlo to nad očekávání," zhodnotil výsledky voleb pro Novojičínský deník Petr Orel, jenž by se chtěl v senátu zabývat tím, co je mu blízké, tedy problematikou životního prostředí, ochranou přírody a krajiny, ale i sociální oblastí. Za svým působením v záchranné stanici však nechce zabouchnout dveře. „Mám tam nějaké povinnosti a projekty, které jsou se mnou svázané. Chci si nechat minimální úvazek," potvrdil Petr Orel, jenž sledoval výsledky voleb spolu se svým týmem v novojičínském Rock Cafe.

Poraženého kandidáta Jaroslava Dvořáka Deník zastihl zrovna ve chvíli, když řídil. Také on neopomněl poděkovat voličům a svému týmu. „Samozřejmě, z výsledku nějak velkou radost nemám. Na druhou stranu, už první kolo ukázalo výsledky celkem jasně, takže jsem očekával, že druhé kolo skončí porážkou," přiznal Jaroslav Dvořák.

Druhé kolo senátních voleb provázela nízká volební účast. Celkem se na Novojičínsku k urnám vydalo pouhých 14,77 procent voličů. K volbám přitom mohlo přijít 115 865 lidí, volební komisaři však vydali zájemcům jen 17 116 obálek.

Petr Orel získal ve druhém kole 12 565 hlasů (v prvním kole 11 162), zvolilo jej tedy 74,23 procent voličů. Jaroslavu Dvořákovi dalo hlas 4 361 občanů (v prvním kole 6 295), což je 25,76 procent voličů.

Petr Orel vystřídá v senátorském křesle Zdeňka Bestu (ČSSD), jenž již svůj mandát neobhajoval.