Starostka řekla, že akce Velikonoce na vsi je tradiční akcí, která se doposud vždy konala ve Skotnici, v centru, v areálu hospody U žabáka.

„Letos jsme to přemístili tady a děláme to jako obec ve spolupráci s hospůdkou Studánka. Je to obecní hospoda, kterou jsme pronajali šikovným lidem," poznamenala starostka a dodala, že obec nechala v hospodě rekonstruovat dámské a pánské toalety. „Ještě tady přibude přebalovací pult a nějaké výmalby," dodala Anna Mužná.

Starostka jen litovala, že bylo od rána deštivé počasí, takže se minijarmark musel konat uvnitř hospůdky a v sále. „V loňském roce jsme získali dotaci a udělali jsme tady venkovní posezení s hracími stoly," ukázala starostka na stoly, jejichž desky tvořily hrací desky pro Člověče nezlob se, šachy či lodě.

Každý, kdo přišel, si to své našel. V hospůdce byla prodejní výstava velikonočních ozdob, v sále pro změnu tvůrčí dílna, kde bylo možné ozdoby vyrobit. Děti lákalo hlavně pódium. Tam totiž měla muzikoterapeutka Naděžda Smazová z Příbora různé zajímavé nástroje.

„Dovezli jsme to, aby si to děti mohly vyzkoušet," sdělila Naděžda Smazová s tím, že o zájem dětí neměli nouzi.