Nechyběl stánkový prodej velikonočních dekorací a tradičního zboží, výtvarné dílny pro děti i dospělé či hledání balíčků s velikonočními zajíčky.

„Babi, já ten obrázek nemůžu nikde najít," naoko se hněvala holčička, jež pobíhala po parku a hledala stejný motiv, který měla na kartičce. Nakonec ho však našla a s úsměvem si odnášela velikonoční balíček.

Nejen chlapci měli velký zájem o pletení pomlázky, v obležení byl také historický kolotoč či stádo oveček, které bylo v průběhu odpoledne ostříháno.

Jarní atmosféru v parku doprovodil s velikonočními pásmy soubor lidových tanců a písní Sedmikvítek či průvod s vynášením Morany.

„Letos se to moc povedlo. Vyšlo počasí a je hezké, že park zase ožil," chválila akci paní Jana, jež do parku přišla se svým malým synem.

Velmi kladnou odezvu měli od návštěvníků také organizátoři celé akce.

„Ohlasy, které máme, jsou velice pozitivní. Málokdy se stává, že lidé zavolají a řeknou, že se jim akce líbila," prozradila Alena Buczková, vedoucí odboru kultury a školství. „Akorát nám na poslední chvíli vypadl pan Strnadel s fujarou, jenž onemocněl. To bohužel nevyšlo, ale třeba příští rok," nastínila na závěr Alena Buczková.