Zastupitel Václav David (KDU-ČSL) na ustavujícím zasedání zastupitelstva ve Fulneku hlasoval, pro někoho překvapivě, proti nově zvolenému vedení města. Svůj postoj se krátce po volbě pokusil vysvětlit. Uvedl, že důvodem byla tiskovina nazvaná Fulnecké oko, která se ve Fulneku objevila krátce před volbami, a s jejímž obsahem on nesouhlasil. „Považoval jsem to za podraz na voliče a na občany města. Proto jsem nemohl souhlasit s tím, co se tady dělo, a hlasoval jsem, jak jsem hlasoval,“ pronesl k přítomným David.

Po krátké chvilce přemýšlení pokračoval. „Víte, že Masaryk řekl: Miluješ-li svou vlast, nemluv o tom, a udělej něco kloudného. A teď jsem zvědav, jak to něco kloudného nám předvede nové vedení města. Samozřejmě, že osobně se budu na práci zastupitelstva podílet,“ pokračoval David a dodal, že před zasedáním zastupitelstva chtěl odstoupit, ale prozatím tak neučiní. „Protože všichni, co se mnou kandidovali za KDU-ČSL, řekli, že by nebylo dobré, kdybych odstoupil. Takže jsem zůstal. Ale je to kvůli voličům,“ upozornil zastupitel.

Vzápětí ještě přidal Tolstého výrok, který prý četl pře nedávnem. „Když bude každý zametat před svým prahem, bude celá ulice čistá. Doufám, že si to k srdci vezmete všichni a zastupitelstvo bude jednat tak, aby to bylo ve prospěch města,“ řekl David.

Starostka Jana Mocová Davidovi poděkovala a podotkla, že s Tolstého výrokem nelze, než souhlasit.

Slova se poté ujal zastupitel Petr Moc (ODS), který poděkoval za krátký výlet do historie a upozornil, že Masaryk, jako demokrat, a společně s ním i třeba Karel Čapek, by v dnešní době určitě řekli, že v době intrenetu by mělo být na této „síti sítí“ vše transparentně zveřejňováno, a zastupitelé by neměli mít důvod něco skrývat. „Jen připomenu panu Davidovi, že když jsme jako zastupitelé chtěli, aby se na internetu zveřejňovalo to, co se na internetu zveřejňovat může, tak pan David byl proti. Možná by to chtělo toho Masaryka číst důkladněji,“ uzavřel první slovní přestřelku nově zvoleného Zastupitelstva Fulneku Moc.