Kopřivničtí policisté ve spolupráci s kriminalisty odhalili mladého muže (21 let) z Kopřivnice, který se bavil výzdobou různých budov ve městě. „Pachatel od června loňského roku do počátku letošního května nastříkáním různých nápisů poškodit fasády šestnácti budov v Kopřivnici,“ sdělil novojičínský okresní policejní mluvčí Zbyněk Tomšík a doplnil, že celková škoda doposud nebyla vyčíslená.

Nedávno přitom policisté odhalili skupinku mladistvých, která měla na svědomí postříkané autobusy, vlaky a rovněž budovy v Kopřivnici a způsobila více než stotisícovou škodu.

Dalšího sprejera zadrželi rovněž novojičínští policisté. Muž (27) z Nového Jičína má na svědomí celkem třináct zjištěných skutků, kterých se dopustil v době od června 2003 do konce listopadu 2006. „Tento pachatel například nastříkal sprejem fasádu garáže v Šenově u Nového Jičína, v Bludovicích u Nového Jičína nastříkal budovu bývalé kasy na fotbalovém hřišti a obdobným způsobem poškodil fasádu na ulici Dolní Brána v Nové Jičíně,“ uvedl Tomšík a dodal, že samozvaný umělec má na svědomí také betonový pilíř silničního mostu v Novém Jičíne - Loučce. Ani v tomto případě ještě policisté neznají celkovou výši škody. Oba mladí muži se ale budou zpovídat z trestného činu poškozování cizí věci.