Různými výtvarnými technikami zachycují adventní a vánoční náladu na svých obrázcích a dekoracích děti z mateřských, základních a středních škol, Základní umělecké školy a Centra volného času Astra ve Frenštátě pod Radhoštěm. Výstava, která je opět umístěna ve foyer frenštátského Domu kultury, byla zahájena slavnostní vernisáží v úterý 26. listopadu 2019.

Už počtvrté výstava doslova rozzářila vánoční atmosférou vstupní prostor frenštátského Domu kultury. Před 15. hodinou se foyer zaplnilo dospělými i dětmi, kteří se na slavnostní zahájení přišli podívat. Kulturního programu se v letošním roce ujal Sboreček Mateřské školy Školská, pod vedením Pavly Keislerové, zakladatelky sborečku, umělecké vedoucí i klavíristky v jedné osobě. Celkem 35 dětí se představilo v pásmu plném písniček, básniček a koled, které nám připomněly, že se blíží zima, sní spojený adventní čas, ale hlavně Vánoce, na které se děti moc těší. Stejně jako na vernisážích v minulých letech se dětem povedlo vykouzlit úsměvy na tvářích všech přítomných. „Krásné, ty děti jsou tak šikovné a jak je celá výstava propojená modrou barvou, neuvěřitelné,“ řekla jedna z přítomných maminek.

Na obrázcích pracují pedagogové se svými žáky a studenty pečlivě vždy několik týdnů dopředu. Všechny obrázky na této výstavě jsou vždy velmi inspirativní a ukazují nám z čeho všeho a jakými technikami lze vytvořit originální a zajímavý výtvor. Je až neuvěřitelné jak se všem podařilo krásně výstavu sjednotit a propojit. Letos jí dominují především velké prvky jako vánoční stromy, andělé a čerti nebo Paní Zima. Za pozornost stojí také práce studentů Gymnázia a SPŠEI, kteří své pohledy na Vánoce a čekání na dárky ztvárnili prostřednictvím komiksů.

Výstava bude v prostorách Domu kultury ve Frenštátě pod Radhoštěm přístupná zdarma do 18. prosince 2019 ve všední dny v rámci otevírací a provozní doby Domu kultury a Městské knihovny a nebo v rámci kulturních akcí konaných v těchto prostorách.

Všichni jsou srdečně zváni, aby se přišli podívat a třeba i také inspirovat kreativními nápady dětí z Frenštátu pod Radhoštěm.

Zuzana Kalinová, MěKS Frenštát p. R.