Ve čtvrtek 24. března 2022 otevřela základní škola Tyršova 913 ve Frenštátě pod Radhoštěm po dlouhé 2,5 leté přestávce způsobené covidovou pandemií své dveře dokořán rodičům, bývalým žákům a veřejnosti. Této příležitosti využilo za celý den celkem 778 návštěvníků.

Dopoledne mohli rodiče a hosté navštívit vyučovací hodiny a porovnat, jak se výuka z dob jejich školní docházky změnila i jak ve vyučování pracují jejich ratolesti. Odpoledne byla pro návštěvníky připravena různorodá přehlídka zájmové činnosti a aktivit školy. Pestrý program, který pro ně žáci a zaměstnanci školy připravili, zaručoval, že si na své mohl přijít opravdu každý.

Z exkurze deváťáků ze ZŠ Tyršova do Osvětimi.
Deváťáci ze ZŠ Tyršova navštívili Osvětim. Smutek a úzkost, popisují žákyně

Příchozí si mohli vyzkoušet svou zručnost ve velikonočních dílnách, přenést se do světa kouzel a pokusů v chemické laboratoři, s chutí kávy vycestovat do různých světadílů, odpočinout si po anglicku v učebně cizích jazyků s šálkem čaje a stylovým občerstvením, zahrát si logikolamy nebo šachy, naprogramovat trasu robota, vyrobit si brčko na 3D tiskárně, vychutnat si dobroty, připravené doma nebo přímo ve cvičné kuchyňce, příjemně se naladit při pěveckém vystoupení souboru Švitorky, malých flétnistů, Valášku mateřské školy Markova nebo nově při přehlídce vystoupení tyršováckých mažoretek ve velké tělocvičně.

Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola sv. Anežky České v Odrách zorganizovala Benefiční koncert pro Ukrajinu.
Škola v Odrách uspořádala koncert pro Ukrajinu. Lidé byli soucitní a štědří

Prezentace odborných i kmenových učeben svým programem představila další možnosti jejich využití v zábavném a atraktivním duchu. Bazárek knih ve 2. patře, prodej cukrářských a dekoračních výrobků ukázal nejen podnikavost a tvořivost žáků i pedagogů, ale také jejich účast s osudem potřebných – veškerý finanční výtěžek byl tentokrát věnován na pomoc občanům Ukrajiny postižených válečným konfliktem. Po sečtení výtěžku z jednotlivých stanovišť byla celková částka 23 588 Kč zaslána na konto neziskové organizace Člověk v tísni – SOS Ukrajina.

Zdeňka Murasová, ředitelka školy

Senioři plavali štafetu „přes La Manche“. Za jediný měsíc zdolali téměř pět tisíc kilometrů.
Senioři plavali „přes La Manche“. Za měsíc zdolali téměř pět tisíc kilometrů
Z Maila se stal krásný pejsek.
Psí osudy: Seznamte se s Mailem, který díky záchranářům odhodil dredy i potíže