Armwrestling TJ Nový Jičín se v sobotu 16. dubna vydal na extraligovou soutež do 150 km vzdáleného Lanškrouna.Tentokrát jsme na soutež dojeli jen ve tříčlenné formaci, ale i tak jsme se postarali o senzaci a dovezli jsme 3 zlaté medaile. Nejvíce se o to zasloužila Monika Slováková.

Monika patří v historii Českého armwrestlingu k nejlepším pákařkám, má na kontě více než 10 titulů mistryně republiky a křížem krážem projela svět na velkých soutěží jako jsou mistrovství Evropy a světa. I z daleké Ameriky si dovezla stříbro a bronz s mistrovství světa. Posledních pár let Monika nesoutěžila a dalo se už říct, že pověsila páku na hřebíček. Ale kdepak, láska k tomuto sportu jí přivedla zpět a já jsem nesmírně rád, že Monča její návrat uskutečnila přímo v našem Novojičínském klubu.

Její přestup byl s oboustranným zájmem a Monika velmi rychle zapadla do našeho klubu, jako kdyby u nás už působila několik let. Těším se z toho, že její obrovské zkušenosti v páce by mohli přispět k většímu zájmu ženského pohlaví v našem regionu a její činnost v klubu bude vzorem pro Novojičínské děvčata.

Děti ze ZŠ Tyršova nocovaly ve škole, pro některé to byla první noc bez rodičů.
Nocování na Tyršovce s Andersenem proběhlo i s programem a zábavou

Ale vraťme se k soutěži. Monika dokázala, že pořád patří k elitě v ženské páce a bez sebemenších problému došla až do finále, kde vyhrála dvě zlaté medaile na levou i pravou ruku.Na levou ruku, kterou mám odjakživa silnější, jsem také bez problému došel do finálového zápasu a tam jsem se setkal s Václavem Procházkou. Při startovním úchopu jsme sevřeli ruce a Václav dostal nepříjemnou křeč do ruky. A já vyhrál finále kontumačně. Moc mě tahle výhra netěšila,ale takový je sport.Na pravou ruku to bylo docela peklo. První dva zápasy jsem vyhrál, ale pak jsem se utkal s místním borcem Mirkem Fojtů, se kterým jsem svedl velmi dramatický, dlouhý a bolestivý souboj ve kterém to ani jeden z nás nechtěl vzdát. Nakonec jsem podlehl já, tímto jsme si sebrali sílu do dalších zápasů. Mirek se umístil na 3. místě a já na velmi nepopulárním 4. místě.

Bak v novém domově u paní Hanky.
Psí osudy: Seznamte se s Bakem, který poznal tři zásadní domovy

Třetí člen naší výpravy byl 17 letý chlapec z Ukrajiny, Kostia Popfalushi, který mě nesmírně zaujal svou houževnatostí a vůlí, přitom z něj vyzařuje skromnost a slušnost. V našem klubu absolvoval jen jeden tréning a já se nechal přemluvit a vzal ho na soutěž. Nikdy jsem tohle neudělal a šel jsem do velkého rizika. Ale pro nás byla odměna jeho radostný výraz a pro něho obrovský zážitek. Určitě každý pochopí proč jsem to udělal. Samozřejmě neměl šanci mezi profi juniory, ale nebál se a vyzařovat velkou bojovností. Od nás má velkou pochvalu a v našem klubu má dveře otevřené v trénování a dalším pokroku v tomto krásném sportu.

Následující soutěže:

7. - 14. Května: mistrovství Evropy Rumunsko(Bukurešť)

11. červen: mistrovství České rep. (Podivín)

25. červen: Pivobraní Nový Jičín(exhibice, soutěže)

16. červenec: Novojičínská Tlapa

Jaromír Bělunek

Barokní hřbitov Střilky poblíž Uherského Hradiště.
Kam na výlet? Trochu temnější procházka po Barokním hřbitově Střilky vás ohromí
Ilustrační foto.
Kyselo, kulajda nebo tvarůžková pomazánka. Pošlete nám své oblíbené recepty