Podmínkou je se vyfotit na uvedených vrcholech a fotografie najednou zaslat na e-mail korunka.podbeskydi@gmail.com s uvedením svého jména nebo názvu skupiny a počtu členů skupiny.

Na recepci Domu dětí a mládeže Kopřivnice si pak účastníci vyzvednou symbolickou odměnu – placky nebo magnetky s logem Korunky nebo Koruny Podbeskydí pro rok 2021.

Korunka Podbeskydí zahrnuje zdolání Bílé hory, Brd, Pískovny, Červeného kamene, Hlásnice, Holiváku a Kotouče, k dosažení Koruny Podbeskydí je pak zapotřebí vystoupat navíc na Tichavskou hůrku, Pekla, Jedli, Puntík, Libhošťskou hůrku, Kamenárku a Vrchy.

Vrcholy lze navštívit
v libovolném pořadí
nejpozději však
do 30. června.

Hlavní organizátorka z Domu dětí a mládeže Kopřivnice Marcela Nedjalková se netají cílem dostat lidi do přírody a ukázat jim krásy okolí.

„S vlastním nápadem však přišla Radka Krysová, vedoucí kroužku Skřítci pro rodiny s dětmi ve štramberské pobočce Domu dětí a mládeže Kopřivnice, která se poznávání okolí věnuje celoročně. Nechala se inspirovat Korunou Himálaje, která zahrnuje čtrnáct nejvyšších hor naší planety přesahujících svojí výškou hranici osmi tisíc metrů,“ vysvětlila Marcela Nedjalková. Podle slov organizátorky se už vybírají další kopce na výzvu na rok 2022.

Turistická výzva ke zdolání sedmi či čtrnácti vrcholů v okolí Kopřivnice se uskuteční pod záštitou Projektu Zdravé město a místní Agendy 21, napříč kampaněmi Den Země, Dny Zdraví, Týden pro rodinu, Týden udržitelného rozvoje a Den bez tabáku.

Byla připravena jako prorodinná aktivita na podporu zdravého pohybu a aktivního životního stylu, současně však s ohledem na povinnost respektovat měnící se protipandemická opatření.

Ilona Mazalová,
referentka vnějších vztahů