Velice rád bych vás touto formou informoval o činnosti a společných aktivitách v těchto složitých dnech v obci Jindřichov. Tak jako i v jiných obcích a městech ČR, i v obci Jindřichov se utvořil tým dobrovolníků z řad spoluobčanů rozdíleného věku, za účelem poskytování pomoci všem, kteří ji opravdu potřebují. Jde především o šití roušek, dovoz a distribuce léků, nákupy donáškou do domu a informování občanů o důležitých opatření vydaných vládou ČR a OÚ Jindřichovem.

Rada města Krnova poprvé zasedala formou videokonference.  Nastal už čas v jednacím řádu nově definovat přítomnost či nepřítomnost radních na jednání? Foto: Město Krnov
Radní v Krnově zodpovědně, nesetkali se, rada proběhla videokonferencí

Všechny tyto služby jsou koordinovány vedením obce a fungují velice dobře. Jsou pozitivně vnímány především staršími občany. Takovou společnou akci je pravidelné doplňování balených roušek s letákem na strom“ ROUŠKOVNÍK u OÚ“. Tento strom a jeho vzácné květy (roušky) jsou ojedinělým jevem. Vyskytující se v České republice velmi zřídka. V jeho květech se odráží dobro, solidarita a soudržnost spoluobčanům v době, kdy si vážně uvědomujeme, co znamená slovíčko zdraví.

Ladislav Václavec se prostřednictvím facebooku podělil o novinky z krnovské nemocnice. Začalo pravidelné plošné dezinfikování a Zahrada Flora Úvalno poslala zdravotníkům jarní květy. Foto: Facebook Ladislava Václavce
Ředitel krnovské nemocnice: teď zas chvíli budu senátor

Závěrem svého příspěvku bych rád poděkoval a ocenil práci dobrovolníků, prodavaček, záchranných složek a zdravotníků, a všech kteří svou činností a každodenní práci přispívají k řešení nelehké situace v boji proti zákeřnému viru. Vedení obce Vám tímto vyjadřuje svou podporu a jsme připraveni i nadále spolupracovat a pomáhat všem lidem dobré vůle.

Martin Korduliak, starosta Jindřichova

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník