Představitelé abstraktní malby, kreseb a fotografie tvořili od 4. července svá díla po celý týden v malebném prostředí zahrady Staré střelnice v Hranicích.

Vyvrcholením jejich práce pak byla ve čtvrtek 8. července vernisáž výstavy v Galerii Severní křídlo zámku, na které je k vidění na čtyři desítky exponátů.

Na letošní 6. ročník zavítalo nejvíce výtvarníků v historii konání plenéru, a to z Holandska, Polska, Slovinska, Slovenska a Česka.

Klientky Klubu Bunkr v Novém Jičíně se staly alespoň na chvíli fotomodelkami.
Krása romských dívek zářila v novojičínském Žerotínském parku

„I přes toto složité období, které v Evropě kvůli covidu panuje, jsem velmi rád, že s účastí na sympoziu nebyl žádný problém. Všichni mají za sebou očkování, všechno tak mohlo proběhnout podle platných nařízení,“ informoval pořadatel a jeden z účastníků sympozia hranický výtvarník Radovan Langer.

Tématem letošního ročníku se stal čas a prostor v abstraktní malbě. „K výstavě byl vydán také katalog za finanční podpory Olomouckého kraje a města Hranice. Bez nich bychom tento projekt nemohli realizovat,“ dodal s povděkem Radovan Langer.

Bělá na Opavsku.
Bělá na Opavsku svádí k relaxaci. Priessnitzovy lázně tu napájí léčivý pramen

Expozice, která je v Galerii Severní křídlo zámku k vidění až do soboty 24. července, představuje nejen díla, která v zahradách Staré střelnice během červencového týdne vznikala, někteří autoři přivezli také vlastní práce, které tvořili v posledních týdnech ve svých ateliérech.

Osmý ročník legendárního festivalu EDM Open Air Skalky, 10. července 2021.
VIDEO: DJka Andrea Pomeje si o víkendu podmanila novojičínské Skalky
10. ročník festivalu Horečky, pátek 9. července 2021.
FOTO: Svaz českých bohémů rozvášnil Horečky. Wohnouti ví, jak na to