Desítky lidí se včera i v pochmurném počasí dobře bavili před kopřivnickým kulturním domem. Během dvou hodin plných tance, zpěvu a her bylo o zábavu skutečně postaráno. Na podiu se tak předvedly s ladnými pohyby členky studia orientálního tance Farridah z Kopřivnice, skvělý výkon podaly také dívky Aerobiku kopřivnického domu dětí a mládeže. Neméně pak příchozí oslnilo vystoupení Pavla Rezi Rösnera a jeho kolegů, kteří ukázali své umění v žonglování, krásný zpěv Danuše Starečkové či zábavná show společnosti herců a šermířů Keltik.

Dny s Deníkem jsou o zábavě, ale noviny mají lidi informovat a pomáhat jim řešit jejich problémy. Proto se na podium dostavil také starosta města Josef Jalůvka a místostarostové Zdeněk Krajčír a Dagmar Rysová. Ti odpovídali především na otázky z aktuálního dění v Kopřivnici. Jednou z nich je například připravovaná nová vyhláška o veřejném pořádku. Ta by měla například omezit požívání alkoholu na veřejných prostranstvích. „Jsou ustanoveny určité lokality, zvlášť v okolí školských zařízení a centra města, kde bude konzumace alkoholu zakázána,“ upřesnil Krajčír.

Kromě toho přišla na přetřes také dětská hřiště v Kopřivnici, kterým byl věnován loňský Den s Deníkem. Jak nastínila místostarostka města, už prvního května se slavnostně otevře moderní hřiště v lokalitě U Matesa, další by mělo být k dispozici v letních měsících v areálu Základní školy Dr. Milady Horákové. A jak dodal starosta města, na pořadu je také spousta dalších akcí, kterými by chtěli zpříjemnit život kopřivnických obyvatel. „Máme připravenou studii rozvoje cyklistických stezek v Kopřivnici. Ta už je v podstatě odsouhlasena, takže dnes chceme začít realizovat první úseky. Pracuje se také na bezbariérových úpravách,“ poukázal na některé z nich Jalůvka.