„Kromě prověřování všech okolností byla nařízena soudní pitva. Z dosavadních šetření nevyplývá účast jiné osoby na smrti chlapce. Na místě se nacházela i střelná zbraň, kterou kriminalisté zajistili k podrobnému znaleckému zkoumání,“ potvrdila policejní mluvčí Vlasta Suchánková. „Kriminalisté budou prověřovat veškeré okolnosti této pro rodinu citlivé a značně tragické události. Nicméně s ohledem na nízký věk oběti a současně i zákonné normy již nebudeme komentovat žádné detaily tohoto případu,“ dodala.

Jak zjistil Kladenský deník, zemřelý chlapec navštěvoval devátou třídu základní školy v Unhošti. Na budovu bude proto v rámci piety vyvěšen černý prapor. S ohledem na závažnost celé situace se ale škola z pochopitelných důvodů k neštěstí rovněž odmítla vyjádřit.

Z rozhledny v Líském se zřítila dívka, na místě zemřela.
FOTO: Z rozhledny v Líském se zřítila dívka, na místě zemřela

Jedná se v krátké době již o druhou tragédii, která se stala na Kladensku u velmi mladého člověka. V neděli 19. září se z rozhledny na poli u obce Líský zřítila mladistvá dívka. I zde vše ukazuje na sebevraždu, jelikož bezpečnostní zábradlí brání tomu, aby někdo z pětadvacetimetrové věže spadl nedopatřením.

Dítě sražené autem

Jen několik hodin po tragédii vyjížděli policisté do sousední Unhoště, kde před základní školou srazilo auto osmileté dítě. Jak potvrdila mluvčí záchranky Petra Homolová, zranění nebyla vážná, dítě utrpělo jen drobné oděrky a po prohlédnutí záchranáři z Hostivice bylo ponecháno na místě. Převoz do nemocnice nebyl nutný.

Ilustrační foto
Cyklistka se u Kladna srazila s dodávkou, skončila v nemocnici

"Okolo půl osmé přebíhalo v Karlovarské ulici před základní školou dítě vozovku v místě, kde není přechod pro chodce, a následně se střetlo s projíždějícím osobním autem. Provedená dechová zkouška u řidiče osobního vozidla byla s negativním výsledkem," potvrdila policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.