Řidič kladenského linkového autobusu najel v úterý krátce po poledni přímo do autobusové zastávky, kde stálo několik lidí. Sedmiletý školák následkům těžkých zranění podlehl a zraněni byli ještě i další tři lidé. „Jeden člověk byl převezen na ošetření do nemocnice,“ potvrdila mluvčí záchranky Petra Effenbergerová.

Řidič havarovaného autobusu, je v současné době mimo službu. Po tragédii se neobešel bez pomoci psycholožky, stejně jako příbuzní chlapce, který zemřel.

Lidé zapalují na autobusové zastávce v místě tragédie svíčky.
Na místě tragédie ve Slaném vzniklo pietní místo. Lidé zapalují svíčky

Vzhledem k tomu, že devětapadesátiletý šofér autobusu od počátku tvrdí, že mu selhal plynový pedál a musel strhnout volant, aby už před tím nevrazil do skupiny asi třiceti lidí, bude zkoumán technický stav vozidla a prováděny potřebné expertizy.

Řidičova obuv 

Jak potvrdila kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková, zdravotní indispozice u devětapadesátiletého řidiče byla v době nehody vyloučena. „Zkouška na alkohol stejně jako toxikologické testy byly rovněž s negativním výsledkem,” dodala Nováková.

Policisty zajímá i obuv, kterou měl šofér při řízení autobusu na nohou. Těsně po události stál před autobusem pouze v bílých plastových pantoflích. Zda v nich skutečně řídil, je rovněž předmětem vyšetřování.

Zásah záchranářů po pádu horolezce ze skály.
Horolezec spadl ze skály. K sanitce ho musel přepravit vrtulník

„Policie bude následně provádět i výslechy přímých účastníků nehody, až jim to zdravotní stav dovolí a stejně tak dalších svědků, kteří se pohybovali v místě události,“ potvrdila ve středu dopoledne policejní mluvčí.

"Co se týká technického stavu autobusu, ten před deseti dny prošel bez závad povinnou pravidelnou technickou kontrolou. Vůz je z roku 2013," potvrdil ředitel kladenské ČSAD MHD Kladno, Ludomír Landa.