"Konkrétně šlo o potíže se zavřením dveří," upřesnil tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Reprezentanti museli pozměnit program a tradiční předzápasový trénink neabsolovali v dějišti utkání, ale v poledne na Strahově. Do maďarské metropole vyrazil tým až vpodvečer. Druhý pokus už byl úspěšný a reprezentanti dorazili do dějiště zápasu.

Český celek měl do Budapešti odletět v 10:30 a odpoledne si pak v Puskás aréně, kde se bude utkání hrát, zatrénovat. Nakonec ale svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého absolvovali závěrečnou přípravu na zápas ještě v Praze, kde mají během Eura základnu.

Osmdesátiny Karla Brücknera. Pavel Nedvěd po boku druhého osudového trenéra
Největší zápas všech dob. Snová bitva Čechů s Nizozemci se zapsala do dějin

Reprezentace si během turnaje najala letadlo od soukromé zahraniční charterové společnosti. Hráči si zatím stroj pochvalovali s tím, že na palubě mají zvýšený komfort a cítí se tam dobře.

"Zažil jsem zpoždění letu, přesunutí, dokonce i zrušení kvůli koronaviru. Ale neodletět kvůli omylem nafouknuté skluzavce, to je poprvé," vtipkoval na Twitteru záložník Alex Král.

Mužstvo během Eura k zápasům létá z Prahy, kde má základnu. Původně mělo mít kemp v Edinburghu, ale kvůli hrozbě karantény pro celý tým i v případě pouze jednoho pozitivního testu na koronavirus ho vedení na poslední chvíli zrušilo. První dva duely ve skupině odehrál český celek v Glasgow, v úterý proti Anglii nastoupil v Londýně.

Trenér Jaroslav Šilhavý při utkání s Chorvatskem.
Experti věří v postup. Jsme turnajový tým, vidí Čechy ve čtvrtfinále Mercedes

Do maďarské metropole tak jako první vyrazili čeští fanoušci. První várka se vydala už v pět hodin ráno vlakem z Prahy. V Budapešti se očekává nával českých fanoušků. Puskás aréna totiž může být jako jediná ze všech 11 hostitelských stadionů Eura zcela zaplněna a národní tým na rozdíl od předchozích zápasů ve skupině poženou vpřed tisíce příznivců.

„Zájem o vstupenky je tak velký, že Fanklub už musel zastavit systém žádostí o speciální kódy. Ty začnou fanoušci postupně dostávat ve čtvrtek po poledni a následně s nimi na internetových stránkách UEFA nakoupí vstupenky,“ uvedl FAČR už ve čtvrtek.