Po třech utkáních nebyli v záviděníhodné roli. Měli na kontě jen tři body, v zádech dvě těsné porážky a k tomu se pro duel s Bruntálem museli obejít bez útočníka Jana Smolarčíka, vyloučeného v předchozím utkání mužstvo navíc opustil i Petr Hurta, který přestoupil do Frýdku-Místku.

Navzdory těmto okolnostech ale Nový Jičín utkání s Bruntálem zvládl, vyhrál ho 1:0 a rázem se mu se šesti body na kontě dýchá mnohem lépe.

„Chtěli jsme být v úvodu aktivní, což se nám podařilo, ale nevypracovali jsme si žádnou vyloženou šanci. Soupeř ale také ne, hrozil jen z protiútoků a ze standardek. Ve 41. minutě se nám povedla nádherná akce, Hutník to krásně nachystal proti noze Massiancovi. Takže obránci vlastně rozhodli utkání,“ shrnul dění na trávníku trenér domácích Alois Skácel.

Své mužstvo po vydřeném vítězství musel pochválit. „Líbí se mi, jak kluci makají, jednou na doraz, nevypustí jediný souboj. Mužstvo se zase omladilo, takže klobouk dolů. Vítězství jsme nutně potřebovali,“ zdůraznil.

V dalším kole bude hrát Nový Jičín na hřišti Bohumína a pak už ho čeká domácí derby s Frenštátem pod Radhoštěm.

NOVÝ JIČÍN – BRUNTÁL 1:0 (1:0)

Nový Jičín: Hub – Masaniec, Blejchař, Nippert, Hutník – Vokoun, D. Palla – Klepáč (90.+2 Kudělka), Hruška (72. Mika), Janovský (56. Preči) – Hajnoš (90. M. Palla).

Branky: 41. Massaniec. Rozhodčí: Nejezchleb – Antoníček, Bělák. ŽK: Blejchař, Hutník – Helebrand, Galus, Dohnálek. Diváci: 120.

Ilustrační foto
Exkluzivní fotbalový servis: DIVIZE F