„S Honzou Smolarčíkem i Márou Staňkem jsme prakticky domluveni. Oba se vrací do známého prostředí a měli by zvednout sílu naši ofenzivy,“ podotkl trenér Nového Jičína Martin Štverka. Těmito dvěma jmény ale změny nekončí. „Pracujeme ještě na příchodu dvou až tří hráčů. Konkrétní ale být ještě nechci,“ poznamenal novojičínský stratég. Naopak z podzimní soupisky vypadl Patrik Ságner, který se vrátil do třetiligového Frýdku – Místku. „Počítat nemůžeme ještě s brankářem Žídkem. Má zdravotní problémy a zřejmě bude muset celé jaro vynechat. Jinak se všemi ostatními normálně pro jaro počítáme,“ řekl šéf novojičínské lavičky.

Roman Kučerňák
Nový kouč Frenštátu Kučerňák: Chci, ať jsou naše zápasy pro fanoušky

Přípravu měl tým začít příští týden. „Vzhledem k epidemiologické situaci tomu moc nevěřím. Pro divizi to až takový problém není, když se začíná až v březnu,“ pronesl Martin Štverka. „Možnost, že by se na jaře nehrálo vůbec, si nepřipouštím,“ přiznal kouč.

Během zimní přípravy narazí Nový Jičín na pět soupeřů. Utká se s Bílovcem, Fulnekem, Vsetínem, Štěchovicemi a Přerovem. „Soupeře máme kvalitní, čekají nás dobré prověrky. Věřím, že na jaro budeme dobře připraveni,“ uzavřel Martin Štverka.