Po odkladu zápasu s Vlašimí se tak neodehraje ani nedělní derby ve Vítkovicích. Třinec má totiž v kádru fotbalistu nakaženého koronavirem a jde o hráče, v jehož rodině se nemoc objevila v průběhu týdne.

Kvůli tomu byl také odložen čtvrteční zápas mezi Třincem a Vlašimí a Krajská hygienická stanice v klubu provedla testování osob, které s hráčem přišly do styku.

Fotbalisté Dobratic mohou být s letošní sezonou spokojeni.
Byla to jedna z našich nejlepších sezon, říká trenér Dobratic Korabík

Třinec se posléze zúčastnil i předem naplánovaných kontrolních testů. Žádný z hráčů či členů realizačního týmu pozitivní nebyl. „Ten kluk byl ale testován samostatně. Nyní čekáme na stanovisko krajské hygieny, které nám pravděpodobně oznámí až v pondělí. Než proběhne druhé kolo testování, nemůžeme hrát,“ vysvětlil Deníku předseda představenstva třineckého klubu Karel Kula.

Krajská hygienická stanice zatím neposlala tým do karantény, jelikož jde o ojedinělý případ, podobně, jako tomu bylo v první lize v případě hráčů Slavie a Mladé Boleslavi. Dá se tedy čekat, že až proběhne druhé kolo testování a výsledky budou opět negativní, může Třinec začít normálně hrát. Byť se mu trochu nahromadí zápasy.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch
Nákaza v domově seniorů. Na Karvinsku a Frýdecko-Místecku se rozvolňování nekoná

„Uvidíme. Hlavně, aby byli všichni zdraví. Sportovně to pak zvládneme. Přesně pro tyto případy LFA stanovila prodloužení sezonní termínovky až do 2. srpna, takže zápasy dohrát stihneme,“ je přesvědčen Kula.

Otázka je, zdali se stihne odehrát středeční domácí zápas s Pardubicemi. Záleží na pružné reakci Krajské hygienické stanice. Situaci ovšem poněkud komplikuje aktuální stav na Frýdecko-Místecku a Karvinsku, kde platí přísnější bezpečností opatření právě kvůli zvýšenému počtu pozitivně zachycených lidí na nemoc Covid-19.

V Třinci se hrát nebude. Hygienici zde šetří možnou nákazu nemocí Covid-19 v klubu.
Dnes se v Třinci fotbal kvůli Covidu-19 nehraje!