„K utkání jsme přistoupili zodpovědně a od první minuty bylo na hřišti jedno mužstvo. Byli jsme rychlejší, kvalitnější na míči a vytvářeli jsme si spoustu brankových příležitostí. Po prvním gólu se to rozjelo a jsem rád, že jsme diváky potěšili krásnými góly,“ hodnotil duel spokojený bílovecký kouč Martin Štverka, jehož tým museli diváci přijet podpořit do nedalekého Pustějova. 

„Hřiště je u nás vinou veder bohužel ve špatném stavu. Vedení Pustějova tak patří velký dík za to, že nám vyšlo vstříc,“ dodal bývalý trenér Jistebníku.

Nový Jičín - Vítkovice.
MOL Cup: Postupují Vítkovice. Ostravský tým porazil Nový Jičín 4:1

Bíloveckou palbu rozjel Střelec a letní posila z Frenštátu nakonec stihla v první půli hattrick. Činil se však také další forvard Filip Tomášek, jenž se trefil dokonce čtyřikrát a zvláště jeho jedna trefa, kdy zachytil nepřesnou rozehrávku soupeře a z velké dálky zamířil přesně, stála za to. Stará Bělá, kterou v létě převzal po svém odchodu z Libhoště Miroslav Salač, se tak domů vracela s nepříjemným debaklem.

„I střídající hráči prokázali kvalitu a po celé utkání jsme si dokázali udržet vysokou laťku. Soupeř má asi svoje problémy, ale na to se nemůžeme dívat. Jedenáct branek nedáte ani v přípravném utkání, takže dvouciferný výsledek jsme určitě nečekali,“ přiznal trenér Bílovce, jehož svěřence nyní čeká sobotní duel (17.00) na hřišti petrovické Lokomotivy, která po uplynulé sezoně spadla z divize.

FRENŠTÁTSKÁ defenziva v čele s brankářem Lukášem Blablou zatím pracuje v nové sezoně na výbornou, když ve dvou úvodních zápasech ani jednou neinkasovala.
Frenštát pod Radhoštěm zažívá parádní start

FK BÍLOVEC – FK STARÁ BĚLÁ 11:0 (6:0)

Branky: 23., 31., 48. a 50. F. Tomášek, 18., 30. a 45. Střelec, 52. a 84. Šimíček, 38. Černín, 80. Ronec. Bez ŽK. Rozhodčí: Viščor – Jurajda, Kret. Diváci: 200.

Bílovec: Nykš – J. Tomášek, Dresler (74. Hradský), Bednář (58. Rulíšek), Pavlík – Ondruš, Šimíček, Černín – F. Tomášek (55. Melecký), Seidler (49. Ronec), Střelec (66. Dluhoš). Trenér: Štverka.