Ve vyrovnaném prvním poločase se na úvodní zásah čekalo až do 40. minuty, ve které byl nedovoleně zastaven Střelec a Ronec nařízenou penaltu bezpečně proměnil. Domácí mohli srovnat ještě před odchodem do kabin, ale na brankové čáře zasáhl pohotově stoper Bednář. 

„Výsledek vypadá jasně, ale rozhodně to nebylo jednoduché utkání. První poločas byl vyrovnaný a bylo důležité, že jsme šli gólem do šatny do vedení,“ vyjádřil se trenér Bílovce Martin Štverka, jenž tentokráte nemohl počítat se Seidlerem a zranění stále sužuje Filipa Tomáška.

Po hodině hry přišlo bílovecké uklidnění, když po rohu Ronce hlavičkoval Bednář do tyče, ale Jan Tomášek pak úspěšnou dorážkou zvýšil na 2:0. Bílovec byl evidentně při chuti a po úniku Střelce přidal patnáct minut před koncem třetí zásah Šimíček. Za chvíli se prosadil i zadák Pavlík a z utkání byl rázem debakl.

„Chtěli jsme pak vedení pojistit, což se nám brzo podařilo a tím jsme domácí trošku zlomili. Měli jsme pak převahu, která vyústila v naše další dvě branky. Soupeř byl v závěru trošku frustrovaný, takže tam bylo pár ostřejších zákroků, ale dohráli jsme to v klidu. Jsem rád, že nám to tam v posledních zápasech padá a důležité je, že se nám daří uhrávat nulu vzadu,“ pochvaloval si Štverka, jehož svěřence nyní čeká sobotní domácí utkání s posledním Krnovem (16.00).

„Určitě budeme chtít navázat na poslední výkony a hlavně chceme potěšit naše diváky dobrou hrou tak, aby se jim fotbal líbil,“ doplnil šéf bílovecké lavičky.

TJ HAVÍŘOV-DOLNÍ DATYNĚ – FK BÍLOVEC 0:4 (0:1)
Branky: 40. Ronec z pen., 62. J. Tomášek, 75. Pavlík, 77. Šimíček. ŽK: Kodenko, Marek, Rozsíval, Stebel, Baláž. Rozhodčí: Kret – Svoboda, Futerko. Diváci: 165.

Bílovec: Nykš – J. Tomášek, Bednář, Hradský, Pavlík – Ondruš (79. Dluhoš), Dresler, Černín (89. Malina), Ronec (83. Socha) – Šimíček, Střelec (86. Halamíček). Trenér: Štverka. 

Frenštátský záložník Martin Bartoň (v bílém) rozhodl utkání vítěznou brankou v závěru zápasu.
Šenov pocítil sílu vedoucího Frenštátu
Novojičinští fotbalisté vládou divizní skupině E už s osmibodovým náskokem.
Nový Jičín v divizi stále válí! Vede už o parník