„Pokusíme se vybojovat postup, o který jsme se snažili už v nedohrané koronavirové sezoně,“ řekl Deníku předseda FC Kopřivnice Jaroslav Colbert. Ten už loni angažoval k mužstvu Radomíra Kalicha, kopřivnického odchovance a muže, který už s týmy v regionu slavil dvakrát postup. „I proto jsme jej chtěli. Věříme v jeho postupový hattrick. Ostatně, měl zájem přijít a pomoct k naplnění našeho cíle,“ vysvětlil Colbert.

Hráči také absolvovali soustředění v Beskydech a těšili se, že jarní část soutěže zvládnou. Covid byl proti. „Na jaře jsme měli individuální tréninky, když se začala rozvolňovat opatření hygieniků, naskočili jsme do přípravy i my,“ přibližoval Colbert.

Kopřivnice by se ráda dočkala vyšší soutěže mimo jiné i proto, že atletický klub získal loni dotaci od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a zrekonstruoval jak atletickou dráhu, tak travnaté hřiště, na němž hrají fotbalisté. „Město přispělo na renovaci dalšími deseti miliony, takže úvodní etapu zvelebení areálu máme za sebou. Zbývají ještě šatny, sociální zázemí, tribuna,“ vypočetl Colbert.

Hráči každopádně mají motivaci dostat do pěkného areálu I.A třídu. „Posílili jsme o tři nové hráče, každý v mužstvu na sobě individuálně pracoval. Všichni chceme svým dílem přispět k případnému postupu,“ objasnil kopřivnický předseda.

A oslavy stoletého jubilea? „Ty si budeme muset prožít až v příštím roce,“ usmál se Colbert. Ideálně je spojit s oslavami postupovými.

Hokejisté Nového Jičína jsou na ledě. Foto: Deník/Petr Widenka
Novojičínští jsou na ledě, blízko je podpis zkušeného beka
Slavnostní otevření covid centra ve Fakultní nemocnici Ostrava, 12. srpna 2020.
PODÍVEJTE SE: Fakultní nemocnice Ostrava má nové Covid Centrum. Jistí celý kraj