Díky povedenému vstupu do sezony se ovšem dál drží Nový Jičín na první místě tabulky divize E, na druhý Slavičín má náskok dvou bodů.

Nový Jičín měl vstup do zápasu jako ze sna. Už v první minutě se dostal do vedení, když obdržel pas za obranu Macíček a trefil se nechytatelně přesně k tyči. „Nic lepšího jsme si nemohli přát,“ vyprávěl po utkání trenér domácích Pavel Hajný.

Jenže elán nevydržel Novému Jičínu příliš dlouho, už ve 36. minutě srovnal olomoucký Buček, který proměnil penaltu nařízenou za ruku domácích v pokutovém území.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe, ale utkání se odehrávalo převážně ve středu hřiště. V některých momentech byli lepší oni, v některých my,“ popsal průběh druhé půle Hajný. Veškeré snahy Novojičínských o vedoucí gól utnula tříminutovka po 70. minutě, kdy dostal dvě žluté karty za řeči Pyclík a putoval předčasně do sprch. „Posledních patnáct minut si soupeř nějaký tlak vytvořil, ale žádnou vyloženou šanci neměl,“ shrnul Hajný závěr utkání, které nakonec docela zaslouženě skončilo remízou.

„Naše hra už nemá takový šmrnc, jako měla na začátku sezony, ale každé mužstvo si nějakým takovým obdobím projde,“ pověděl Hajný. Příště čeká Nový Jičín utkání na hřišti Frýdlantu nad Ostravicí.

FK NOVÝ JIČÍN – HFK OLOMOUC 1:1 (1:1)

Branky: 1. Macíček – 35. Buček. ŽK: Urbanovský, Javorek, Pyclík, Staněk – Juráš, Krumpolc, Krejčí. ČK: Pyclík. Rozhodčí: Kovářčík – Lysák, Smýkal. Diváci: 90.

Nový Jičín: Tichánek – Wolf, Javorek, Nippert, Farkas – Urbanovský (64. Klepáč), Juříček, Staněk, Macíček – Opatřil (85. Preči), Pyclík. Trenér: Hajný.