Libhošť pak neuspěla na hřišti Stonavy. Už v neděli 9. září od 16 hodin je na programu derby, ve kterém Jistebník přivítá Libhošť.

JAKUBČOVICE – MOKRÉ LAZCE 3:0 (2:0)

Fotbalisté Jakubčovic znovu najeli na vítěznou vlnu a po předchozí porážce 2:3 v Kobeřicích doma přehráli Mokré Lazce. Domácí svěřenci hrajícího trenéra Davida Molnára šli do vedení už v 6. minutě, kdy se ranou z úhlu trefil mladší z bratrské dvojice Molnárů Kamil. Když se pak na konci úvodní čtvrt hodiny prosadil i Murín, slavili jakubčovičtí příznivci náskok 2:0.

Domácí gólman Buček se mohl spolehnout na pozornou práci svých zadáků a v průběhu první půle tak mohl spokojeně sledovat dění převážně na druhé straně hřiště. Tatran si dvoubrankový náskok pohodlně hlídal i po změně stran a definitivní štempl na výhru Jakubčovic zařídil v 79. minutě stoper Malina, jenž se prosadil po rohovém kopu, a který si tak připsal premiérovou trefu po svém letních příchodu z divizního Nového Jičína.

Branky: 6. K. Molnár, 14. Murin, 79. Malina.

Jakubčovice: Buček – D. Molnár, Malina, Vavroš, Sommer – Šaran (70. Pavelka), Murín (86. Solanský), Rybařík, K. Molnár – Schreier, Chovanec. Hrající trenér: D. Molnár.

FULNEK – CHLEBIČOV 2:1 (1:1)

Fulnecký výběr hrajícího trenéra Michal Kováře vyrukoval na Chlebičov s čerstvou posilou, kterou se stal útočník Lubomír Maléř, jenž po jarní části strávené v Odrách zamířil zpět do divizního Ústí u Hranic, kde však vydržel jen krátce. Právě novic Maléř se fulneckému publiku rychle předvedl, když si za obranu Chlebičova naběhl na pas Zagola a po přesném zakončení zařídil brzkou změnu stavu. Hru hostů dirigoval exligista František Metelka a v závěru poločasu Chlebičov udeřil, když po jednom ze soubojů na půli hřiště uháněl sám na Rozsypala Radek, jenž zařídil srovnání stavu.

Ilustrační foto.
Studentům začal školní rok, volných míst pro brigádníky skokově přibylo

„Začali jsme výborně a dali jsme rychlý gól, ale soupeř byl pak ve zbytku prvního poločasu lepší. My jsme tam už měli jen hlavičku Ďurici a pak jsme z brejku, kdy tam naši obránci reklamovali ruku, inkasovali,“ vracel se k průběhu první půle fulnecký hrající asistent trenéra Pavel Jurča.

Po návratu z kabin Fulnečtí přidali a odměnou jim byla druhá trefa Maléře, když po centru Karla Krásy prodloužil hlavou míč Jan Šesták, hostující brankář Josefus míč vyrazil a důrazný Maléř se zblízka nemýlil. Domácí defenziva pak musela být až do konce utkání pořádně na pozoru, ale nakonec se Fulneku podařilo nejtěsnější vedení udržet. 

„Ve druhém poločase už to bylo z naší strany lepší. V závěru jsem to rozkouskovali střídáním a za první výhru jsme moc rádi. Určitě jsme zatím hráli s jedním z nejlepších týmů a v soutěži může opravdu každý porazit každého,“ poznamenal dále Jurča, jenž se ještě vyjádřil k příchodu kanonýra Maléře. 

„Měli jsme o něho velký zájem už v letní přípravě, ale nějak z toho sešlo. Nakonec se to podařilo až teď a hned první zápas ukázal, že bude posilou. Navíc dostal v závěru zápasu i kapitánskou pásku, takže to bude mít drahé,“ usmál se Kovárův asistent.

Branky: 5. a 58. Maléř – 37. Radek.

Fulnek: Rozsypal – Mrkvica, K. Krása, R. Krása, Zagol – Špitalík (89. J. Krása), Kovář, Vašina, Maléř – Ďurica (86. Lachký), Jan Šesták (88. Jurča). Hrající trenér: Kovář.

STONAVA – LIBHOŠŤ 2:0 (2:0)

Vyrovnaná úvodní dvacetiminutovka přinesla po jedné vážnější šanci na obou stranách, ale možnost Hradečného a a ani následný brejk domácí Stonavy neznamenal změnu bezbrankového skóre. První gólový okamžik nakonec přinesla 23. minuta, ve které sice Libhošť reklamovala ofsajd, ale kanonýr Zoller, jenž se na začátku uplynulé sezony mihl ve Frenštátě pod Radhoštěm, se nakonec mohl radovat z úvodní trefy. Stonava rázem ožila a za necelých pět minut překonal autor první trefy Dubce podruhé.

Hostující trenér Krajčí udělal o přestávce dvě změny a Libhošť se tlačila za zdramatizováním výsledku, ale žádnou z nabídnutých šancí nedokázala přetavit v kontaktní branku. Skóre už se pak do závěrečného hvizdu nezměnilo a Libhošť si tak po dvou vítězstvích a jedné remíze připsala první porážku novém ročníku.

Branky: 23. a 28. Zoller.

Libhošť: Dubec – Eckelsberger, Melčák, Velart, Symerský – Hradečný (46. Kramoliš), Seidler, Pojezdala, Hanzelka (46. Šimíček) – Burget, Smolarčík. Trenér: Krajčí.

SMILOVICE – JISTEBNÍK 0:3 (0:2)

Na třetí pokus se fotbalisté Jistebníku dočkali konečně tříbodového zápisu. Tým trenéra Müllera zadělal na výhru u posledních Smilovic už v prvním poločase, ve kterém se nejprve prosadil Zdeněk Kadlčák, jenž však musel zanedlouho vystřídat.

Po půlhodině pak rozveselil početnou skupinu jistebnických fanoušků Ogon, jenž zvyšoval už na 2:0. Když pak stejný hráč proměnil zkraje druhé pětačtyřicetiminutovky i pokutový kop, vedli Jistebničtí už 3:0. Pohodlný náskoku už si pak hosté pohlídali až do konce a brankář Krayzel se tak mohl radovat z čistého konta.

Lysá hora, červenec 2018. Výstup na vrchol Beskyd absolvuje každoročně statisíce turistů.
Lysá hora a turisté: zkratky i odpadky jsou velké zlo!

Už ve středu 5. září čeká Jistebník dohrávka, ve které vyzve doma od 17 hodin Stonavu. V neděli od 16 hodin je pak na programu novojičínské derby, když k jistebnickým rybníkům dorazí Libhošť.

Branky: 30. a 53. z pen. Ogon, 23. Kadlčák.

Jistebník: Krayzel – Vavroš, Prčík, Pietras, Mohyla, Miklas (76. J. Štandl), Lebica, L. Andrys (88. Tyleček), Ogon, Sklenička (85. Sebera), Kadlčák (32. Besta). Trenér: Müller.

Program příštího kola:
I.A třída, sk. A – sobota 8. září, 16.00 Chlebičov – Jakubčovice (Kret – Tabášek, Písečný), Ludgeřovice – Fulnek (Moravec – Tvrdý, Porubek).

I.A třída, sk. B – neděle 9. září, 16.00 Jistebník – Libhošť (Čecháček – Vidlička, Kyselý).

Havířovští Indiáni (v modrém) schytali od Nového Jičína solidní debakl.
Novojičínský válec nezastavil ani Havířov