Městský fotbalový stadion Střelnice v Domažlicích v sobotu hostil odvetu mezinárodního přípravného utkání žen kategorie do patnácti let. Po čtvrteční prohře 0:4 v Přešticích Češky podlehly soupeřkám i v odvetě, tentokrát 0:3.

V prvních minutách držela český tým brankářka Trikalová, když dvakrát skvěle zasáhla proti pokusům Ilaydy Acikgözové. Tato hbitá Němka byla autorkou dvou gólů v přeštickém měření sil.

Ilustrační foto
Fotbalová krása! Kanonýr se proti stejnému soupeři znovu trefil pětkrát

V 11. minutě již ale šly soupeřky do vedení, když na konci rychlého brejku zakončovala přesně Redzepiová, rovněž střelkyně dvou německých branek v předchozím klání obou soupeřů.

„Při nájezdu jsem možná mohla chvilku počkat, abych jí mohla jít pod nohy,“ popsala první gólový moment brankářka Trikalová.

Střelkyně prvního gólu ještě mířila nad branku, s dalšími jejími střelami si opět poradila Trikalová.

Největší českou šanci měla kapitánka Ducháčková, ale samostatný nájezd skončil úspěšným zákrokem brankářky Osigusové. Chvíli nato ještě zkoušela ohrozit branku Bendová, ale její pokus postrádal razanci.

NEJPŘÍSNĚJŠÍ TREST. Červená karta znamená vyloučení. Někdy ji rozhodčí tasí v opravdu bizarních momentech. Ilustrační foto.
Vyloučení ve fotbale? Někdy jde o kuriózní událost

Po změně stran Schallerová orazítkovala břevno české branky, zanedlouho obrana neuhlídala nebezpečnou Sarrovou a ta se ve 40. minutě prosadila po centru na zadní tyči.

Musím ještě trochu vyrůst, tvrdí brankářka Trikalová

„První poločas se nám povedl více než to první utkání, po přestávce jsme to bohužel mohly pohlídat více,“ řekla dále česká brankářka.

Ani střela Kochanové příliš německou brankářku nevylekala, naopak dalekonosný pokus Schallerové v 54. minutě skončil v české síti – 0:3.

Trikalová si připsala několik dalších zákroků, skóre se však již nezměnilo a Češky podlehly silnému německému soupeři i v odvetě.

Vyberte gól kola
Vyberte gól 21. kola! Předvedl nejhezčí trefu Dočkal, Novák, nebo Hrdlička?

„Jsem spokojená, chytila jsem tam nějaké větší šance. Měly jsme si to ale více pohlídat. Ten druhý gól z té střely z dálky, to musím ještě trochu vypilovat a taky ještě trochu vyrůst,“ dodala s úsměvem Trikalová.

Trenérka Šmeralová: Chci holky pochválit

„Musím hráčky pochválit za předvedený výkon v prvním poločase. Plnily si taktické pokyny a vypracovaly jsme si jednu vyloženou šanci. Snažily jsme se více o kombinaci, která se nám určitě dařila více než v prvním utkání v Přešticích.

Takové zápasy moc potřebujeme. Jsou to pro tuto kategorii WU15 získané zkušenosti a výzva hrát s tak silným soupeřem. Musíme hráčky nutit k odvaze, aby chtěly hrát a kombinovaly. To, že z toho plynou chyby, víme. Víme také, že nás trápí pomalá práce s míčem a slabší kondice.

Za celý rok chci holky pochválit. Jsou vnímavé a chtějí na sobě pracovat. Náš cyklus končí, tak bych jim popřála, ať se jim i v dalších letech daří jako dosud.“

Fotbalový OP Prachaticka: Čkyně B - Vacov B 1:1 (17. Chalupa - 24. Dyk).
Zajímavé vyústění. Bod pro lídra tabulky zachránil herec Vojtěch Dyk

Ženy: Česko U15 – Německo U15 0:3 (0:1)

Místo: stadion Střelnice, Domažlice. Hrací doba: 2x 30 minut.

Branky: 11. Redzepiová, 40. Sarrová, 54. Schallerová.

Sestava ČR: Trikalová – Bendová, Pyclíková (62. Švíbková), Kubíčková T., Němcová – Kochanová – Ducháčková (36. Střížová), Tenkrátová, Lusková (48. Skuhravá), Kružíková (36. Pavlíčková) – Pražienková (36. Přílepková).

Trenérka: Eva Šmeralová.

Autor: FAČR, Deník / Robert Babor

ŠTOLOVA PĚTKA. Zleva stojí Zdeněk Štol (trenér), František Štol (předseda), Petr Štol (vedoucí mužstva, sekretář). Dole klečí (zleva) Michal Štol (útočník) a Radek Štol (záložník).
Jako Klapzubovi. Fotbal v Dobkovicích by bez rodiny Štolů těžko fungoval