„Nerozhodl jsem se ze dne na den. Byla to souhra několika věcí,“ říká Knobloch, který přišel na začátku roku 2015 a další dva ročníky byl jasnou pardubickou jedničkou. To platilo i v úvodu této sezony, ale po osmém kole dostal přednost mladší konkurent Jiří Letáček.

David Houska
Houska: Musíme vyhrát. Jakýmkoliv způsobem

I menší vytížení v podzimní částí hrálo v jeho rozhodování roli. „Za druhé už jsem v klubu nechtěl prodloužit smlouvu. A jít v této výchozí situaci do zimní přípravy se mi jeví jako nesmysl. Podle mě by tato situace nepomohla na jaře mně, klubu ani spoluhráčům. Když se zeptáte v kabině, tak jsem na podzim vše zvládl v pohodě, ale nejsem přesvědčený, že by to pokračovalo i na jaře. Pokud se totiž nechystám prodloužit smlouvu, tak mi nedávalo moc smysl jít v této pozici do přípravy. Podle mě by nebylo o co bojovat,“ vysvětluje.

Pardubice přitom již v září začaly řešit prodloužení jeho kontraktu. „Ano, pan Zavřel za mnou přišel, že by chtěl jednat o nové smlouvě. To bylo po utkání s Budějovicemi a před Žižkovem, kde jsem chytal naposledy. Řekl jsem, že bych rád dochytal podzim, soustředil se na výkon a pak to řešil,“ popsal.

Na další jednání ovšem již nedošlo. Knobloch, který ve druhé polovině podzimu nechytal, se rozhodl, že smlouvu neprodlouží.

„Neměl jsem to nastavené tak, že bych utíkal. Díky tomu, jak se situace vyvinula, se mi rozhodování usnadnilo,“ dodal.
Co dál? Knobloch vyhlíží zajímavou nabídku. „Je předběžná domluva o tom, že mě klub uvolní. Je to i poslední šance, aby mě nějakým způsobem zpeněžili,“ uvedl Knobloch.

Nová posila Zlína Pablo Podio.
Přeji River Plate. U nás jsou fanoušci blázni, říká Pablo Podio

Na stole ovšem zatím nic jistého není. Nyní si tak dokáže připustit i další variantu. „Pokud nepřijde adekvátní nabídka, tak jsem připraven skončit úplně. Asi za tři měsíce bych měl dokončit magisterské studium, tak mám i nějaká zadní vrátka,“ poznamenal.

V Pardubicích strávil necelé čtyři roky. Podepsal se pod třetí místo v předchozí sezoně, fanoušci si pamatují i to, jak v poháru vychytal pražskou Spartu.

„Bylo to krásné období. Většina spoluhráčů je a věřím, že i zůstane, mými kamarády. To taky nebývá všude zvykem. Poznal jsem výborné trenéry a celý realizační tým. Pro mě byla klíčová spolupráce s trenérem Shejbalem. Díky jeho přístupu a tréninkům jsem se dokázal dostat na lepší úroveň. Přišel jsem z divize a pak jsme řešili možnost přestupu do první ligy,“ řekl Knobloch, jenž se už rozloučil i s pardubickými fanoušky.

Trenér Karel Krejčí
Nového kouče jednadvacítky Krejčího trápí nedostatek kvalitních útočníků

Očima sportovního manažera FK Pardubice
Vít Zavřel: „Slíbil jsem Milanovi, že pokud bude mít nabídku, kterou by chtěl využít, tak mu nebudeme bránit. Neznamená to ovšem, že už tady skončil a odchází. Milan tady má platnou smlouvu do 30. června. Pokud nabídka přijde, tak to budeme řešit. Já jsem s ním v září mluvil o prodloužení smlouvy a Milan mě požádal, abych to nechal až po podzimu. V závěru podzimu oznámil trenérům, že chce změnit prostředí a potřebuje nový impulz. V době, kdy jsem s ním měl řešit smlouvu, tak tedy oznámil, že by chtěl odejít pryč. První liga ještě neskončila, u gólmanů je to specifické. Může dojít ke zranění, někdo potřebuje gólmana a díky tomu začne pohyb brankářů. Myslím, že časem Milan nabídku dostane.“